Vicdani retçi Şendoğan Yazıcı’ya 1 ay 20 gün hapis cezası

Vicdani retçi Şendoğan Yazıcı’ya Askeri Ceza Kanunu’na muhalefet suçundan açılan davada 1 ay 20 gün hapis cezası verildi. Yazıcı, verilen ceza karşısında sürekli cezalandırmalarla tehdit edildiğini belirtti.
Vicdani retçi Şendoğan Yazıcı’ya 1 ay 20 gün hapis cezası
2022-02-02 04:59:14   Güncelleme: 2022-02-02 05:42:37    

Birgün'den Dilan Şahinbaş'ın haberine göre Hakkında Askeri Ceza Kanununa muhalefet suçundan cezalandırılması için kamu davası açılan vicdani retçi Şendoğan Yazıcı’ya Borçka Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Devam eden 3 davası daha olduğunu belirten Yazıcı, 'Bugün Borçka Asliye Ceza Mahkemesi’nden vicdani ret mücadelesi yürüttüğüm için 1 ay 20 gün ceza aldım. Devlet, Anayasa’ya göre vicdani ret hakkını tanımak zorunda. Ben bu cezaları ödediğimde bu işlerden kurtulmuş olmuyorum. Ortada bir suç varsa, suçu işleyen hapse girer cezasını çeker ve biter. Ama askere gitmeyi reddetmem bir suç değil, bir hak. Maalesef askere gitmeyi reddettiğim için sürekli yargılanmaya devam edeceğim' dedi.

Sürekli ceza ile tehdit edildiğini söyleyen Yazıcı, 'Herhangi bir GBT’de yoklama kaçağı olarak suçlanıyorum ve yeniden işlem başlıyor ve yeni bir dava daha ortaya çıkıyor. İnsan haklarına aykırı bir durum bu. 48 yaşındayım, ben ölene kadar bu şekilde devam edecek. Her davadan bu şekilde cezalar geliyor. Hayatı yaşanmaz hale getiren bir süreç yaşatmaya çalışıyorlar. Cezalar karşısında hukuki mücadelemi sürdüreceğim' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü