Vizesi iptal edildiği iddia edilen Ümit Özdağ: Suriye'ye gidemiyorum

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suriye'nin başkenti Şam'a gideceğini duyuran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ülkeye giriş izninin iptal edildiği ileri sürüldü. Özdağ konuya ilişkin olarak, 'Suriye'ye gidemiyorum' dedi.
Vizesi iptal edildiği iddia edilen Ümit Özdağ: Suriye'ye gidemiyorum
2023-07-11 08:12:48   Güncelleme: 2023-07-11 08:12:48    

Suriyeli sığınmacıların bir an önce geri gönderilmesi gerektiğini savunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geçen Haziran ayı sonuda Suriye'ye gideceğini açıklamıştı. Özdağ, Suriye'nin başkenti Şam'ın yanı sıra ülkenin önemli kentlerinden biri olan Lazkiye'de bir dizi temasta bulunacağını açıklamıştı. Özdağ'ın Suriye ziyaretinin bu hafta gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Ancak Gazeteci Musa Özuğurlu akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Suriye yönetiminin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ülkeye girmesine izin vermediğini iddia etti.

Özuğurlu yaptığı paylaşımda 'Ümit Özdağ’ın vizesi iptal edildi. Suriye makamları Ümit Özdağ’ın Suriye’ye giriş iznini iptal etti' ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili Halk TV'ye konuşan Özdağ 'Suriye'ye gidemiyorum' ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Sözcüsü Ali Şehirlioğlu ise 'Net bir bilgim yok. Genel başkan ile henüz görüşmedim. Ancak vize ile ilgili bir sorun olabilir' dedi.