'Voleybolcularımız rengarenk Ebrar Karakurt'un Türkiyesi karşısında şans bulamadı'

2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda son 16 turuna yükselen A Milli Takım'ın rakibi Çek Cumhuriyeti (Çekya) oldu.
'Voleybolcularımız rengarenk Ebrar Karakurt'un Türkiyesi karşısında şans bulamadı'
2021-08-25 12:38:32   Güncelleme: 2021-08-25 12:38:32     BBC

D Grubu'ndaki son maçında Hollanda'yı 3-0 yenen ve lider olarak tur atlayan Filenin Sultanları, B Grubu'ndaki son maçında Bulgaristan'a 3-0 yenilen ve grubu dördüncü sırada tamamlayan Çek Cumhuriyeti ile eşleşti.

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı, 29 Ağustos Pazar günü Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde oynanacak.

2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye karşısında ilk yenilgisini alan Hollanda'da, Ebrar Karakurt'un gösterdiği başarılı performans konuşuluyor.

Filenin Sultanları Hollanda medyasında: Voleybolcularımız rengarenk Ebrar Karakurt'un Türkiyesi karşısında şans bulamadı

Hollanda medyasına göre, D Grubu'ndaki beşinci maçını da kazanarak namağlup grup lideri olan Türkiye'nin başarısında Ebrar Karakurt'un yanı sıra takım kaptanı Eda Erdem Dündar'ın payı da büyük.

Kamu yayıncısı NOS, 'Avrupa Şampiyonası'nda voleybolcularımız rengarenk Karakurt'un Türkiye'si karşısında şans bulamadı' başlığıyla verdiği haberinde, Ebrar'dan övgüyle söz etti.

'Pembeye boyanmış kısa saçları, boynunda müthiş bir kurt dövmesi ve Avrupa voleybolunda nadiren görülen en iyi gülleleri ateşleyen bir sağ kolu var' cümleleriyle başlayan haberde, 1.95 boyundaki Ebrar Karakurt'un neredeyse tek başına Hollanda'yı dize getirdiği belirtildi.

Hollanda Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ilk yenilgisini Türkiye karşısında aldığına işaret eden NOS, Türkiye'nin antrenörü Giovanni Guidetti'nin 2015 ve 2016 yıllarında Hollanda'yı çalıştırdığını hatırlattı.

NOS, Guidetti'nin, Ebrar Kurakurt'u çok doğru zamanda oyuna alarak 'Filenin Sultanları'nı ateşlediğini' yazdı.

Kamu yayıncısına göre, Hollanda üçüncü sette kısa bir süre toparlansa da Kurakurt'un agresif oyunu sonucu tekrar geriye düştü.

'Hollanda, Türkiye karşısında tutunamadı'

Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, 'Avrupa Şampiyonası'nda voleybolcuların ilk yenilgisi' başlığıyla duyurduğu haberinde, 'Hollandalı kadınların, dünya sıralamasında 4. durumdaki güçlü Türkiye karşısında tutunamadığını' belirtti.

Gazete, 16 sayıyla kaptan Eda Erdem Dündar ve 15 sayıyla Ebrar Karakurt'un öne çıktığını yazdı.

AD gazetesi de, Hollanda Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, 'Eski dost Gaudetti karşısında ilk yenilgisini aldığına' işaret etti. AD'ye göre, Hollanda, güçlü Türkiye ile boy ölçüşemedi.

Önde gelen haber portalı nu.nl de, Hollandalı voleybolcuların Salı günü Avrupa Şampiyonası'nda ilk yenilgilerini aldığını belirterek Türkiye'nin Hollanda için fazla güçlü olduğu yorumuna yer verdi.

Vehaber Menu