'Yabancı topraklar hakkında etkinlikler düzenleyip kendinizi rezil etmeyin'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev’de gerçekleştirilen Kırım Platformu zirvesi ile ilgili olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e ‘başka ülkelerin yerleşim yerleri’ hakkında etkinlik düzenleyerek kendini rezil etmemesi tavsiyesinde bulundu.
”Yabancı topraklar hakkında etkinlikler düzenleyip kendinizi rezil etmeyin”
2021-08-24 13:58:07   Güncelleme: 2021-08-24 13:58:07    

elegram kanalından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 'Sırada ne var? Sivastopol İnsan Hakları Gözlemevi toplantısı, Aluşta Yerli Halklar Sempozyumu, Köktebel Caz Festivali Partisi şerefine Köktebel Partisi ve Bahçesaray Çeşmeler Kongresi mi?' ifadelerini kullandı.
Zaharova’ya göre, Kiev yönetimi için Ukrayna’ya ait kentlerde etkinlikler düzenlemesi, aynı zamanda ‘Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu, Ukrayna’daki ulus ve etnik grupların eşit şekilde sevilmesi gerektiğini’ öğrenmesi daha iyi olacak.
Kırım Platformu zirvesi dün Kiev’de Ukrayna’nın girişimiyle gerçekleştirildi. Zirvede Kırım’ın ‘geri alınması’ konusu ele alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yer aldığı zirvede 40’tan fazla ülkeden katılım oldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırım Platformu etkinliğini ‘Batı'nın Ukrayna hükümetinin neo-Nazi, ırkçı duygularını beslemeye devam edeceği bir cadı ayini’ olarak nitelendirmişti.
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü