Yaktığınız bayraklar emekçinin alın teriyle alındı!

Selahattin Demirtaş Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Republique meydanında düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi.
Yaktığınız bayraklar emekçinin alın teriyle alındı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Selahattin Demirtaş yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

"7 Haziran seçimleri AKP'nin iflasının miladı olacak. Tek başlarına iktidar olamayacaklarını anladıkları için önümüzdeki 40 gün içerisinde her türlü çılgınlığı yapacaklar. Duyarlı olun. Kışkırtmaya devam edecekler. Seçim bürolarımıza, parti binalarımıza saldıracaklar. Orada halklara elini uzatanlara saldıracaklar. İnanin ki sonları geldiği için bunu yapacaklar. HDP bayraklarını yakanlara şunu söyleyelim. 'O bayraklar hırsızlık parasıyla değil helal parayla alındı. O bayraklar emekçinin alın teriyle alındı. Sizin gibi bayraklarımız hırsızlık parasıyla yapılmadı.' AKP tetikçileri sahnede. Trabzon'da bayrak yakıyorlar. İnanın bize oy vermeseler de gönülleri bizimle. Biz bunlara aldanmayacağız.

Bizler yoksulların işçilerin, emekçilerin mirasını devraldık. Biz hırsızlara karşı emekten yana olduk. Şimdi bu mirasla iktidara yürüyoruz. Bunu durdurmak için her şeyi yapıyorlar. Yapmaya devam edecekler. Devletin bütün imkanların onlara sunulduğu bir ortamdayız. Cumhurbaşkanı şimdi Batman'da halka bir parti için oy istiyor. Cumhurbaşkanı'nın maaşı halk tarafından ödeniyor. O ne yapıyor bütün devletin olanaklarıyla AKP'ye hizmet ediyor. Başbakan da aynı şeyi yapıyor. Jandarma, emniyet, bakanlıklar, medya gücü her şey bize karşı kullanıyorlar. Öksürdüklerinde haber oluyor. Devleti sokaktan Ankara'ya kadar ele geçirmişler. Utanmadan bize 'HDP tehditle oy istiyor' diyorlar. Ordu emirlerinde, polis emirlerinde. Gazınız, copunuz her şey sizin elinizde. Ve korkuyorlar ve 'HDP bizi tehdit ediyor' diyorlar. Senin elinde bu kadar güç varken sen korkuyorsan bizim suçumuz ne. Korkunun ecele faydası yok. Güçleri var korkuyorlar. O kadar insanın günahına girdiler ki bu kadar güce rağmen korkuyorlar. Biliyorlar tankla topla bir şeyi durduramaz.

Şimdi sonları yaklaşıyor. 7 Haziran seçimleri AKP'nin iflasının miladı olacak. Tek başlarına iktidar olamayacaklarını anladıkları için önümüzdeki 40 gün içerisinde her türlü çılgınlığı yapacaklar. Duyarlı olun. Kışkırtmaya devam edecekler. Seçim bürolarımıza, parti binalarımıza saldıracaklar. Orada halklara elini uzatanlara saldıracaklar. İnanın ki sonları geldiği için bunu yapacaklar. Şunu unutmasınlar, HDP bayraklarını yakanlara şunu söyleyelim. O bayraklar hırsızlık parasıyla değil helal parayla alındı. O bayraklar emekçinin alın teriyle alındı. Sizin gibi bayraklarımız hırsızlık parasıyla yapılmadı. AKP tetikçileri sahnede. Trabzon'da bayrak yakıyorlar. İnanın bize oy vermeseler de gönülleri bizimle. Biz bunlara aldanmayacağız. Ezilenlerin gönlü her yerde bizimle atıyor. HDP yaralara merhem. Bütün Türkiye bunu görüyor. 7 Haziran'da bu görülecek. AKP'de bunu gördü ve anladı."