YANINA ÇOCUK DÜŞTÜĞÜ İÇİN GORİLİ ÖLDÜREN KATİLE SORUŞTURMA! #JUSTİCEFORHARAMBE

Hayvan hakları savunucularının tepkisini gören olayda hayvanat hapishanesinde yanına çocuk düştüğü için gorili öldüren katil hakkında soruşturma başlatıldı. Hayvan hakları savunucuları olaya #JusticeForHarambe (#HarambeİçinAdalet) hastaghiyle tepki göster
Yanına çocuk düştüğü için gorili öldüren katile soruşturma! #JusticeForHarambe
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yanına çocuk düştüğü için katledilen 17 yaşındaki Harambe isimli goril için hayvan hakları savunucuları seferber oldu. Çocuğun ebeveynlerine de tepki yağdı. BBC'de yer alan habere göre olayın yaşandığı Cincinnati kentinin bulunduğu Hamilton İdari Bölgesi'nin savcısı Joseph Deters, "polis soruşturması bitmesi ardından muhtemel suç isnatlarıyla üzerine bir ortak değerlendirme yapılacağını" söyledi.

Cumartesi günü yaşanan olayda, bulunduğu alana düşen dört yaşındaki çocuğu yakalayan goril, yetkililer tarafından vurularak öldürülmüştü.

Yetkililer olayda çocuk açısından hayati risk bulunduğu için başka çarelerinin olmadığını söylemişti.

Hayvan hakları grupları gorilin öldürülmesini kınadı.

Cinninati merkezli bir hayvan hakları örgütü olan Hayvan Sömürüsünü Şimdi Durdur, hayvanat hapishanesiyle ilgili ABD Tarım Bakanlığı'na şikâyette bulundu.

Çocuğun ebeveynleri de sosyal medyada tepkiyle karşılaştı.

Olayı kınayanlar sosyal medyada #JusticeForHarambe (#HarambeİçinAdalet) etiketini kullandı.

Öldürülen, bir batı ova gorili olan Harambe 17 yaşındaydı.

Hayvanat Hapishanesi'nin müdürü Thane Maynard aynı şey olsa aynı kararı vereceğini vurgulamıştı.

Aile de ABD medyasına yaptıkları yazılı açıklamada çocuğun durumunun iyi olduğunu söyledi ve hayvanat hapishanesi personeline çabuk karar verip, uyguladıkları için teşekkür etmişti.

Hayvanat Hapishanesi Müdürü Maynard, "olay olup bittikten sonra farklı şeyler yapılabilirdi demenin kolay olduğunu" söylemiş ve bu eleştirilerde bulunanların "primat biyolojisini ve çocuğun içinde bulunduğu tehlikeyi anlamadıklarını" savunmuştu.

Harambe'nin öldürülmesini protesto için internette başlatılan bir dilekçeyi 200 binden fazla kişi imzaladı.