Yaptığı yasadışı yıkımlarla, sahte kimlikli belediye personelleriyle bilinen ve partiden atılan Handan Toprak Benli hedef ben değilim CHP dedi

Tutuklanan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, dönemindeki ihalelerde yolsuzluk olmadığını, kurgu dosya hazırlandığını belirterek, 'Nerelere ulaşılmaya çalışıldığını biliyorum' dedi. Benli dönemi bir emekli, evinin bahçesinden inşaat çukuruna düşmüş, şikayetçi olduğunda sorumlunun Benli'nin ekibinden sahte kimlikli bir personel olduğu ortaya çıkmıştı. Gazeteci Erdal Ergüler inşaata düşen kişinin annesi olduğunu belirterek Benli'ye cevap verdi.
Yaptığı yasadışı yıkımlarla, sahte kimlikli belediye personelleriyle bilinen ve partiden atılan Handan Toprak Benli hedef ben değilim CHP dedi
2022-05-19 00:56:43   Güncelleme: 2022-05-19 13:35:43    

CHP'li eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 6 yıl önce gündeme getirilen iddialar nedeniyle 4 Nisan'da tutuklandı. Benli, yolsuzluk suçlamasına konu yapılan dönemindeki ihaleler için, 'Herhangi bir sorun yoktu, bugün de yok. Kaldı ki ihale süreçlerine belediye başkanlarının müdahale yetkisi yok. Dosyada beni burada 1 dakika bile tutabilecek bir suç yok' dedi. 

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun sorularını yanıtlayan Benli 'Bana yapılan kumpas üzerinden nereye ulaşılmaya çalışıldığını biliyorum' diyerek, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon yapılmasını' beklediğini ifade etti.

'Örgütlü suça sokup, muhalefet belediyelerini terörle ilişkilendirmek için bu kurgu yapıldı' değerlendirmesinde bulunan Benli, 'Dosyanın bugüne kadar bekletilip, seçim öncesi gündeme konması başka operasyonlar için zemin oluşturmak ve tepki ölçme maksatlı' açıklamasını yaptı.

Ayrıca 'Soruşturma, CHP’li belediye başkanı olduğum sürece ilişkin hazırlandı. Hedef ben değilim, CHP' diyen Benli, 'Bu dosyalar, komşu belediyelerimiz dahil diğer CHP’li belediyeler için de hazırlandı' diye ekledi.

Beylikdüzü, Bakırköy, Silivri, Sarıyer, Aydın’ı sayan ve başka belediyelerde de operasyonların devam edeceğini düşündüğünü söyleyen Benli, şunları söyledi:

'Erkan Karaarslan’ı FETÖ ile ilişkilendirip, belediyelerimizi de teröre kaynak sağlamakla suçluyorlar. Bu, Ergenekon, Balyoz kumpasları gibi hazırlanmış bir kumpas. Karaarslan, FETÖ’den beraat etmiş olmasına rağmen, algı operasyonlarına devam ettirmek için, hazırlanan bu dosyayı, 6 yıl sonra, seçim öncesi işleme koydular. Dosyada beni burada 1 dakika bile tutabilecek bir suç yok.

Karaarslan dosyası 6 yıldır basına düşmüş, bilinen tartışılan bir konu olmasına rağmen, bir kez bile ifadeye çağrılmadım. Düğmeye basılmış gibi, dosyamıza gizlilik kararı aldırılıp bir sabah evime arama ve gözaltı için polisler geldi. Basın, henüz bana bile okunmamış olan suçlamaları duyurdu. Masumiyet karinem ihlal edilip, adım suçlamalar eşliğinde geçirildi. 4 gün gözaltında kaldım ve bugüne kadar savcı karşısına çıkarılmadım. İfadem sadece Emniyet’te alındı. 4 gün sonunda, 11 kişi olarak, toptan hakim huzuruna çıkarıldık. Önceden verildiği belli tutuklama kararı okundu. Adil yargılanmayı bekliyorum.'

Gazeteci Erdal Ergüler: Tutuklanan Handan Toprak Benli'nin yaptığı yasadışı yıkımda inşaata düşen kişi annemdi

Gazeteci Erdal Ergüler tutuklanan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin tutuklanma gerekçesine 'kurgu' demesine kendi yaşadıklarını anlatarak cevap verdi.

Ergüler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'Avcılar'da annem oturduğu evde kendisine ait bahçeye çıkıyor. Bahçeye adım atınca kendisini 10 metrelik bir inşaat çukurunda buluyor. Yanda yapılan inşaat çalışmasında sınır ihlali yapılarak annemin evinin bahçesinin altı oyulmuş, İnşaatta güvenlik şeridi yok, ruhsat tabelası yok. Belediye tüm bunları kayıt altına alıyor. Fakat şikayet aşamasında çok ilginç bir sorunla karşılaşıyoruz. İnşaatın bir sorumlusu yok. Detaylı şekilde araştırdığımızda inşaatın sorumlusunun belediyede çalışan ve inşaatı sahte kimlikle yükselten bir belediye personeli olduğunu farkediyoruz.Handan Toprak Benli belediye başkanlığı döneminde buna benzer çok sayıda işe imza attı, partiden uzaklaştırılma gerekçesi de benzer eylemleriydi. Türkiye'de en büyük sorun gücü ele alan kişilerin bulunduğu yasadışı eylemlerin hesabını bir gün vermeyecek olmalarını sanmaları. Dahası ben bu bu olayları araştırırken daha bir çok usulsüzlük tespit ettim, örneğin belediyenin icraatları arasında bir kazıda tarihi eser bulup sümen altı etmeleri de var.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü