Yarkadaş: Babacan ve Davutoğlu AKP’nin Türkiye’nin başına açtığı hiçbir belaya dair esaslı bir özeleştiri vermiyor, sürekli top çeviriyorlar!

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün katıldığı bir TV programında söylediği 'Onlar o makama layık oldukları için gelmediler, getirildiler' ifadesine Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’dan gelen yanıtları eleştirdi. Yarkadaş, 'Babacan ve Davutoğlu AKP’nin Türkiye’nin başına açtığı hiçbir belaya dair esaslı bir özeleştiri vermiyor ve sürekli top çeviriyorlar. Bu da onların inandırıcı olmalarını engelliyor' dedi.
Yarkadaş: Babacan ve Davutoğlu AKP’nin Türkiye’nin başına açtığı hiçbir belaya dair esaslı bir özeleştiri vermiyor, sürekli top çeviriyorlar!
2022-07-29 10:14:08   Güncelleme: 2022-07-29 10:14:08    

'Aslında bu polemik hem Babacan hem de Davutoğlu için yeni ve tarihi bir fırsatın kapısını araladı. Babacan ve Davutoğlu, Erdoğan’la polemik yapıyor ama her ikisi de meselenin özüne girmekten ısrarla kaçınıyor. Deyim yerindeyse, hala top çeviriyor ve vakit dolduruyorlar' diyen Yarkadaş, 'Erdoğan’ın kendilerini ‘hiçleştirmesi’ne rağmen, içinde bulundukları tartışmalı süreçleri hiçbir şekilde anlatmıyor ve deşifre etmiyorlar!' diye yazdı.

Yarkadaş, devamında şu soruları sordu:

'Örneğin; 17 – 25 Aralık süreci nasıl gelişti? Neler oldu? FETÖ’yü kim besledi, kim büyüttü ve kim palazlandırdı? Gezi sürecinde neler yaşandı? IMF, AB ve ABD ile hangi pazarlıklar yapıldı? AKP Ortadoğu’nun ABD’nin çıkarları doğrultusundaki dizaynında hangi görevleri üstlendi? Suriye politikasını AKP’ye kim dayattı? Bu politikayı neden kabul etmek zorunda kaldılar? ‘Çözüm Süreci’ nasıl başladı, nasıl bitti? Türkiye 7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015 tarihleri arasında kanlı bir iklime nasıl kurban edildi? Dokunulmazlıkların kaldırılmasına kim ve neden karar verdi? Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’li vekillerin cezaevine atılmasına nasıl karar verildi? Bu kararlar nasıl alındı, nasıl uygulandı? Bu ve benzeri anti – demokratik uygulamalar karşısında tavır aldılar mı?'