'YAŞAM İÇİN YASA' İNİSİYATİFİ OLASI KÖPEK KATLİAMI İÇİN BİRÇOK KENTTE EŞ ZAMANLI OLARAK EYLEME BAŞLADI

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, AKP'nin sokaktaki köpeklerin uyutulmasına ilişkin yasa taslağına karşı bugün İstanbul, Ankara ve Alanya'da sokakta yaşayan hayvanlar için eş zamanlı eylem düzenliyor.
2024-05-23 14:34:47   Güncelleme: 2024-05-23 14:34:47    

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi İstanbul'da bugün saat 13:00’te, TBMM Tarım Komisyonu kapsamında yapılması planlanan toplantıdan bir saat önce, Beşiktaş'taki İskele Meydanı'nda, Ankara Meclis Parkı'nda toplandı.

TBMM’den geri çekilene kadar direnişi sürdüreceklerini belirten yaşam savunucuları şunları dile getirdi:

'Toplu tecrit ve katliam tasarısına karşı alanlardayız. Etik, bilimsel ve yaşam hakkından taraf olan bir yasa istiyoruz.'

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden Öykü Yağcı, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada 2020 yılında Meclis'te sadece bir hayvan hakları komisyonunun kurulduğunu ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun güncellenmesi sürecinde hayvanlar lehine olan birçok maddenin yansıtılmadığını belirtti. Mücadele eden milletvekillerinin soru önergeleri verdiğini ancak bu önergelerin çoğuna geç veya yetersiz cevaplar verildiğini söyledi. Muhalefet partilerinin tam da bu kritik dönemde sokakta yaşayan hayvanların toplu halde tecritine ve öldürülmesine karşı güçlü bir muhalefet göstermesi gerektiğini vurguladı.