Yaşar Okuyan'ın Adnan Oktar suç örgütüne devlet bilgilerini sızdırdığı iddiası

Gazeteci Saygı Öztürk, Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonu yöneten Mali Şube Müdürü Furkan Sezer'in operasyonu 'örgüte sızdıran eski bakan' dediği kişinin Yaşar Okuyan olduğunu açıkladı. Öztürk, 'Yaşar Okuyan'ın bu gruplarla bir iş birliği, gönül birliği içerisinde olacağı asla aklıma gelmez' yorumunu yaptı.
Yaşar Okuyan'ın Adnan Oktar suç örgütüne devlet bilgilerini sızdırdığı iddiası
2023-10-05 14:34:27   Güncelleme: 2023-10-05 14:34:27    

'Oktar örgütü'ne düzenlenen operasyonun başında olan dönemin Mali Şube Müdürü Furkan Sezer, 'Bu örgütün çok ciddi bir operasyon refleksi var, takip etmek için kullanıyorlar. Eski Çalışma Bakanı’nın örgüte ‘Adliyede sizinle ilgili hazırlık var’ diye bilgi verdiğini biliyoruz' ifadelerini kullanmıştı. Sezer'in bu sözlerinin ardından operasyonu örgüte haber veren eski bakanın kim olduğu tartışma konusu haline gelmişti.

'Bu ismi öğrendim'

Sözcü TV'de konuşan gazeteci Saygı Öztürk, Furkan Sezer'in ismini verdiği Bakan’ın Yaşar Okuyan olduğunu belirtti.

'Ben bu ismi öğrendim. Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın bu gruplarla bir iş birliği, gönül birliği içerisinde olacağı asla aklıma gelmez' diyen Öztürk, iddiayı Okuyan'a sorduğunu aktardı.

Yaşar Okuyan, 'Buna da mı beni kattılar, bir bu eksikti' dedi 

Yaşar Okuyan'ın 'Bunlarla ilgili soruşturmalar olduğunu herkes biliyordu. Ben de kendilerini yanlış bir şey yapmayın diye uyardım' dediğini dile getiren Öztürk şunları söyledi:

'İsmi geçtiği için Yaşar Okuyan’ı aradım. Okuyan bugün önemli bir yerdeydi. Meslektaşımız Merdan Yanardağ'ın duruşması için İstanbul'a gitmişti. Kendisine söyledim, 'Buna da mı beni kattılar. Bir bu eksikti' dedi. 'Ben bunların televizyonlarına birkaç kez röportaja çıktım. Bir kere de iftarına gittim. Onların dışında bunlarla bir bağlantım yok. Ancak bunlarla ilgili soruşturmalar olduğunu herkes biliyordu. Ben de kendilerini yanlış bir şey yapmayın diye dostça uyardım. Yanlış yapmamaları için uyardım' dedi. Ama bu kayıtlara giriyor, kayıtlara girdiği için de dosyanın içerisinde Yaşar Okuyan da var. Furkan Sezer'in söylediği isim Yaşar Okuyan.'