Yazar Ergün Poyraz'a saldırı

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesinde yaşayan yazar Ergün Poyraz, bugün akşam saatlerinde evinin önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan Poyraz, 112 Acil Sağlık Ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.
Yazar Ergün Poyraz'a saldırı
2022-04-12 00:24:19   Güncelleme: 2022-04-12 00:24:19    

Sözcü'nün haberine göre akşam saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti:

Evindeki yazar Ergün Poyraz'ı arayan bir şahıs, park halindeki aracına çarptıklarını belirterek çağırdı. Otomobilinin başına gelen Poyraz, herhangi bir hasar var mı diye aracını kontrol etti ancak hasar görmedi.

Bu arada yanına yanaşan, plakası alınamayan bir otomobille gelen üç kişinin saldırısına uğradı. Darp edilen Poyraz yere yığılırken, saldırganlar ise kayıplara karıştı.

Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralanan Poyraz, olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık Ekiplerince Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Poyraz'ın tedbir amaçlı olarak müşahede altına alındığı öğrenildi. Kuşadası polisi saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Saldırganların 34 plakalı bir araçtan inerek Poyraz'a saldırdıkları da gelen bilgiler arasında.

Toplumsal’da yer alan saldırı haberinde ise şu ifadeler kullanıldı:

'Sabah saatlerinde başka bir haber nedeniyle görüştüğümüz Ergün Poyraz, Kuşadası Belediyesi'ne 'Bilgi Edinme Yasası'na dayanarak bir ihale konusunda dilekçe verdiğini belirtmişti. Poyraz, ihalenin sonucunda söz konusu işin yapılmamış olduğunu, olayı bu yüzden takip ettiğini aktarmıştı. Hatta Poyraz, geçtiğimiz günlerde de CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından tehditler aldığını da belirtmişti.'

ERGÜN POYRAZ KİMDİR

1983 yılında Yıldız Üniversitesi İnşaat Bölümü'ne başladı. İkinci sınıfta okuldan ayrılarak evlendi, 1988 yılında eşinden ayrıldı. Bir süre Aydın'da hayvancılık yaptı, 1993-1994 yıllarında ise Bilecik'te bir inşaat şirketinde idari sorumlu olarak çalıştı. 32 yaşında askere gitti ve askerlikten sonra Aydın'a, ailesinin yanına dönerek yazarlığa başladı.

Refah'ın Gerçek Yüzü isimli kitabı 1998 yılında 28 Şubat sürecinde Vural Savaş tarafından açılan Refah Partisi'nin kapatılma davasında delil olarak kullanıldı. Fethullah Gülen ile ilgili yazdığı kitaplar Fethullah Gülen hakkında açılan ve Gülen'in beraat ettiği davada delil olarak kullanıldı ve bu davada tanıklık yaptı.

Ergenekon kumpasında Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan bombalar için yapılan soruşturma çerçevesinde 27 Temmuz 2007'de saat 07.30'da Ankara'da gözaltına alınan Ergün Poyraz tutuklandı. Gözaltına alındığında evinde arama yapıldı ve soruşturma konusu ile ilgili olabileceği düşünülen her türlü belgeye, bilgisayarına, CD'lere polis tarafından el konuldu.

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında, 29 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2014 yılında tutuklulukların azami süresinin 5 yıla inmesinin akabinde 6 yıl 9 aylık tutukluluk süresinin ardından 11 Mart 2014 tarihinde tahliye edilmiştir.

Vehaber Menu