Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı

Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı
2024-03-06 11:58:41   Güncelleme: 2024-03-06 11:58:41    

Yazar Eylem Tok ve ölümlü kazaya karıştığı iddia edilen oğlu T.C. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da Oğuz Murat Acı, 16 yaşındaki Timur Cihantimur'un kullandığı lüks cipin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazadan sonra 16 yaşındaki Timur Cihantimur'un annesi yazar Eylem Tok'la Mısır'a kaçtıkları öğrenildi. Timur Cihantimur'un iş adamı doktor Bülent Cihantimur'un oğlu olduğu öğrenildi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde üç ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25) ve İbrahim Gümüş (27), motorlardan birinin arızalanması üzerine Kemerburgaz yolunda emniyet şeridinde durdu.

ARAÇ ÇARPTI HAYATINI KAYBETTİ

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, bu sırada evli ve bir çocuk babası olan Oğuz Murat Acı, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı. Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilendi. O sırada sürücüsünün ismi öğrenilemeyen lüks cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle beş kişi ormanlık alana savruldu. İddialara göre cip sürücüsü ise kendi aracını bırakarak, arkadan gelen ve içerisinde arkadaşlarının olduğu başka bir araca binerek olay yerinden kaçtı. Kazada Oğuz Murat Acı olay yerine hayatını kaybetti. dört kişi ise yaralandı.

YAZAR VE ESTETİK DOKTORUNUN OĞLU ÇIKTI

Kazada hayatını kaybeden Acı toprağa verilirken, kaçan sürücü hakkında önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Polisin yaptığı çalışmada kazayı yapan sürücünün yazar Eylem Tok ile ünlü estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur olduğu ortaya çıktı.

OĞLUYLA AYNI GECE MISIR’A KAÇTI

Polisin yaptığı çalışmalarda şoke eden ayrıntılar ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda, kaza sonrası olay yerine gelen yazar Eylem Tok, kaza yapan oğlunu alarak kaçırdı.

 

Olaydan sonra İstanbul Havalimanı’na giden anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur ile saat 03.00 sıralarında Mısır uçağına binmek için işlem yaptı. İşlemlerin ardından anne Eylem Tok ile oğlunun 04.30 sıralarında yurt dışına çıkarak Mısır’a gittikleri ortaya çıktı. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya devam ediyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI EYLEM TOK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Öte yandan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'u yurt dışına kaçırdığı anların yeni görüntüleri ortaya çıktı. Yeni görüntüler sonrası Eylem Tok olaya dair açıklamada bulundu. Tok tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, 'Öncelikle yaşanan tüm bu olaylar nedeniyle ne kadar üzgün olduğumu, ne kadar korktuğumu ve paniklediğimi belirtmek istiyorum. Kazadan bahsetmek benden ve ailemden önce, kazazedeler ve ailelerini daha çok üzecektir ve yıpratacaktır. Ancak oğlumun bizden habersizce o gün arabam ile dışarıya çıkmasının tüm sorumlusu benim, bunu kabul de ediyorum. Ben bir anne olarak bu durumun yaşanmaması adına gereken tüm tedbirleri almalıydım. Ancak ne yazık ki yazılanların hepsi doğru değil, oğlum olaydan sonra kaçmadı, aksine olay yerine yardıma gelen insanlarla birlikte o da yardım etti ki ambulans ve ekipler de çağrılmıştı, ancak ben sonrasında çok korktum. Yalan söyleyemem, bir anne olarak oğlum darp edilir mi? Başına bir şey gelir mi? Diye. Ne olduğunu anlayana kadar yurt dışına çıkarmak istedim ve yurt dışına çıktıktan sonra boşanmış olduğum, oğlum Timur'un babası Bülent ile tüm yaralıların, kazazedelerin ilgilenilmesi için konuştuk. Biz yurt dışına çıkarken bir mağdurun öldüğünü dahi bilmiyorduk ki; bunu öğrenince, evet ne yaparsak yapalım bu acı tarif edilemez ve dindirilemez ama hemen aile ile iletişime geçmeye çalıştık' denildi.

 

'ADALETE TESLİM OLACAĞIZ'

Tok açıklamasını, 'Timur ise olayın olduğu andan itibaren her gün 'Lütfen Türkiye'ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim, ben bir aileyi dağıttım' diye ağlıyor. Hiçbir zaman burada kalmak, bu suçlamalardan kaçmak gibi bir düşüncesi olmadı onun. Ama annelik içgüdüsü, lütfen beni de anlayın. Ben olay yerinde insanların telefonlarını da toplamadım, bunlar doğru değil. Çok çok üzgünüm. Oradaki tüm çocuklar bizim de çocuklarımız, kazada ölen kardeşimizin ailesi bizim de ailemiz. Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum' ifadeleriyle sonlandırdı.

ANNE EYLEM TOK'UN KİTABI DİKKAT ÇEKTİ

Oğlunu yaptığı kaza sonrası yurt dışına kaçıran anne Eylem Tok'un 2013 yılında 'Mihr' ve 2014 yılında 'Allah'ın Piyonları' isimli iki kitabını bulunmakta.