Yeni Akit Bakü'deki köpek katliamına arka çıktı!

2015 Avrupa Olimpiyatları için sokakta yaşama savaşı veren hayvanların diri diri yakılması İstanbul’daki Azerbaycan Konsolosluğu önünde protesto edildi. Yeni Akit'in protestoyu haberleştirmesinde açıkça bir nefret suçu işlendi.
Yeni Akit Bakü'deki köpek katliamına arka çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 07:20:20    

Erdal Ergüler/VeHaber

Azerbaycan’da Haziran ayında düzenlenecek 2015 Avrupa Olimpiyatları için sokakta yaşama savaşı veren hayvanların diri diri yakılması protesto edildi. 'Hepimiz hayvanız, yakmakla azalmayız' sloganı atan hayvan özgürlüğü aktivistleri 'Bakü’de devlet köpekleri yakıyor' pankartı eşliğinde yürüdü.

Haberlerin yayılmasının ardından Yeni Akit, hayvan özgürlüğü aktivistlerini hedef göstererek videoları ve görselleri bulunan belgeli katliama 'iddia' diyerek arka çıktı. Yeni Akit'in Sivas’ta insanları yakanlara sahip çıktığı da biliniyor. 'hepimiz hayvanız' sloganını hakaretmiş gibi algılayan Yeni Akit’te yer alan ifadelerde hayvan özgürlüğü aktivistlerine ve hayvanlara hem açıkça hakaret edildi, hem hedef gösterilerek nefret suçu işlendi. O ifadeler şöyle;

 

Suriye'de, Mısır'da , Filistin'de binlerce insan katledilirken sesi soluğu çıkmayan malum güruhun üç beş köpek için sokaklara dökülüyor olması insanlık vicdanında kara bir leke açarken Kur'an-ı Kerim'in bu tip varlıklara nasıl bir tarif getirdiği hatıra geldi.

 

Haberde trafiğin aksamasının altı çizilirken toplumun huzurunun kaçırıldığı vurgulanmak istendi. Gazetecilik adı altında nefret saçan güruhun haberi ve haberde kullandığı dil hayvan özgürlüğü aktivistlerinin tepkisine neden oldu

BAKÜ'DE KÖPEKLERİ DİRİ DİRİ YAKIYORLAR

YAKILAN KÖPEKLER İÇİN AZERBAYCAN'DAN YARDIM ÇIĞLIĞI