Yeni Akit: Hayko Bağdat müslüman değilmiş!

Yeni Akit gazetesi, Hayko Bağdat'ın müslüman olmadığını duyurdu.
Yeni Akit: Hayko Bağdat müslüman değilmiş!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yeni Akit’te “Hayko Bağdat: Müslüman değilim!” başlığıyla yayımlanan haber şöyle:

Ermeni kimliğiyle bilinen Hayko Bağdat’ın FETÖ’nün yeni gazetelerinden Yarına Bakış’a verdiği röportajında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

FETÖ’nün yeni gazetelerinden Yarına Bakış’a konuşan Hayko Bağdat’ın röportajında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Ermeni kimliğiyle bilinen Bağdat’ın “Cemaatçi misiniz?” sorusuna “Cemaatçi olmam için önce Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olmam gerekiyor” şeklinde yanıt verdiği belirlendi.

 

 İŞTE O RÖPORTAJIN DİKKAT ÇEKEN KISMI:

Siz de vebalı bir kimliksiniz. Hem Ermeni’siniz hem “cemaatçi” ilan edildiniz. Nasıl cemaatçi oldunuz?

Gezi döneminde ulusalcılarla iş tuttu, ulusalcı dendi bana, Kürt haklarını savunduğum için PKK’lı olmakla suçlandım. Bugün yapılan zulümlere karşı çıktığım için de cemaatçi deniyor. Benim bu kimlikleri edinmem çok da kolay değil.

Neden?

Cemaatçi olmam için önce Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olmam gerekiyor. (gülümsüyor) Ben toplumsal bir kesime çullanıldığı yerde devletin yanına düşmem. Cemaate yapılanların karşısında duruyorum fakat Hrant Dink davasında bir elim cemaatçi diye suçlanan Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in yakasında. Aynı şekilde Celalettin Cerrah’ın Muammer Güler’in, Engin Dinç’in. Fakat bu bir kreşe girip çocukların dolabını aramayı, insanların şirketlerini gasp etmeyi, okul, hastane kapatmayı, kul hakkı yemeyi haklı çıkarmaz ki. O başka bu başka. Bunun Zaman gazetesinde çalışıp da tazminatsız kapı önüne konulan muhabirle ne ilgisi var. Bu zulümler esnasında devletin yanına düşmem. Bu da beni bazen cemaatçi bazen PKK’lı bazen bilmem neli yapıyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü