Yeni Akit yazarı: MHP baraj altında kalabilir

Devlet Bahçeli liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi bazı kamuoyu araştırma şirketleri tarafından baraj altı olarak gösteriliyor.
Yeni Akit yazarı: MHP baraj altında kalabilir
2022-05-02 13:56:55   Güncelleme: 2022-05-02 13:56:55    

Bu değerlendirmelere Yeni Akit Yazarı Abdullah Şanlıdağ da dahil oldu. Yüzde 7 barajında ittifak partilerinin aldıkları toplam oy miktarı değil, her bir partinin bizzat kendisinin aldığı oy oranın hesaplanacağını yazan Şanlıdağ, 6’lı masa etrafında toplanan DEVA, Gelecek, Saadet ve DP’nin de yüzde 7 barajına takılacağını yazdı.

Şanlıdağ, şöyle dedi:

'DEVA, GELECEK, SAADET, DP BARAJ ALTI'

'(…) Aklı selim hiçbir lider, gücünü bir başka liderle paylaşmak veya dengelemeye razı olmaz. Yüzde 7 barajında ittifak partilerinin aldıkları toplam oy miktarı değil, her bir partinin bizzat kendisinin aldığı oy oranı hesaplanacak. Buna göre Deva, Gelecek, Saadet ve DP’nin yüzde 7 barajına takıldıkları bir gerçek. Nitekim DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır' açıklamasında bulundu. Babacan da dolmuşa binerek, dereyi görmeden paçayı sıvadı.

'MHP DE BARAJ ALTI KALABİLİR'

'Kararsız seçmenin sandığa gitmemesi ve tercihini oy kullanmamadan yana kullandığı takdirde Cumhur ittifakı’nın küçük ortağı MHP’nin de yüzde 7 barajına takılması ihtimal dahilindedir. Dolayısıyla küçük partilerin hiç birisi kendi partilerinin amblemiyle seçime girmeyi göze alamazlar. Büyük ortaklar sahnenin bu boyutuyla seviniyor gibi gözükseler de, hem iktidarın defterini dürebilmek ve hem de iktidara gelebilmek için küçük partilere muhtaçtırlar. Muhalefet bloğunda CHP ve İyi Parti, iktidar cenahında ise Ak Parti taşıyıcı rolü üstlenecekler. 2023’e; taşıyan ve taşınanların birlikteliğiyle oluşacak bir meclis aritmetiği ile gireceğiz.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü