Yeni Akit yazarı: Özür dilerim, ne yapayım, öyle bir düzen kuruldu ki, ister istemez alet oluyorum

Yeni Akit yazarı Halil Kışlacık, 'Gerçekten, samimi olarak özür dilerim. Ne yapayım, öyle bir düzen kuruldu ki, ister istemez alet oluyorum.' düşüncesini dile getirdi.
Yeni Akit yazarı: Özür dilerim, ne yapayım, öyle bir düzen kuruldu ki, ister istemez alet oluyorum
2023-04-02 19:47:33   Güncelleme: 2023-04-02 19:47:33    

Kışlacık yazısında, 'Ben, daha önce defalarca söylediğim gibi, 28 Şubat’ta imam hatip öğrencisiydim.Biraz sonra bahsedeceğim tiplerin hepsini cebinden çıkaracak pırıl pırıl onlarca akranımın geleceğinin yandığının canlı şahidiyim.  En iyisini hakeden insanların bile ne büyük mücadeleler sonunda 'normal' bir hayat sürme imkanına sahip olabildiklerini gördüğüm için...  Aslında hiçbir temayüz sebebi taşımayan, eskilerin 'Sokakta yürürken sakız çiğnemeyiz' dediği cinsten adamların, bürokratik oligarşinin ayakta kalması için kurulmuş düzeneğin ürettiği birer (hayır, fenomen değil) artefakt olarak toplumun geleceğini ilgilendiren görevlere getirilebildiklerini bir ihtimal olarak aklımda tutamıyorum.' ifadesini kullandı. 

Kışlacık şunları kaydetti:

'Tecrübesizlik ve gençlik de var, bugün siyaset dünyasında sesini çokça duyduğunuz isimlerin gerçekte ne olduğunu ortaya koyan çoğu olaydan yaşandığı ve asıl etkisini gösterdiği günlerde değil, hep yıllar sonra ve ikinci elden haberdar olmak durumunda kaldım.

Hal böyle olunca, 'Bunun söylediğini çok ciddiye alan olur' diyerek bazen birilerinin yalanlarını yüzüne vurmayı 'yaptığım mesleğe ve yaşadığım topluma borç' olarak görüyorum. Geç farkediyorum yani, aslında benim bu köşede bu insanların saçmalıkları yüzünden mürekkep harcamamın alemi olmadığını.'