Yeni Şafak yazar Aktaş: Kendi haline bırakıldığında, silik bir siyasi figüre dönüşen İmamoğlu’nu her bitişinde, hukuk üzerinden diriltmek kimin aklına geliyor?

Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu yazısında 'Kendi haline bırakıldığında eriyen, silik bir siyasi figüre dönüşen İmamoğlu’nu her bitişinde, hukuk üzerinden diriltmek kimin aklına geliyor?' diye sordu.
Yeni Şafak yazar Aktaş: Kendi haline bırakıldığında, silik bir siyasi figüre dönüşen İmamoğlu’nu her bitişinde, hukuk üzerinden diriltmek kimin aklına geliyor?
2022-11-15 18:17:30   Güncelleme: 2022-11-15 18:17:30    

CHP’nin uzun zamandır Ecevit ve Baykal’ın dışında siyasi lider çıkaramadığını savunan Aktaş, 'CHP’liler İmamoğlu’ndan bir 'Erdoğan' çıkarma hayaline kapıldılar. Liderlik konusunda kriz yaşayan Beyaz Türkler, sanatçılar ve sıradan partililer işi daha ileri götürerek İBB Başkanına ikinci Atatürk yakıştırması bile yaptılar' düşüncesini dile getirdi.

İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçildikten sonra kayda değer 'iş başarısı ortaya koyamadığı'nı savunan Aktaş, şöyle devam etti:  

 'İktidar mensubu olmak fiyakalı bir iştir. AK Parti seçim kaybettiği illerde muhalefet etme konusunda genellikle çekingen davrandı. Ancak İstanbul’da, hem İl Başkanı, hem de Grup Başkanvekili, tam bir muhalefet partisi gibi siyaset yaptılar ve İmamoğlu’nun başarısızlıklarını İstanbul halkına bir bir anlattılar.

Siyasi bir başarısı olmayan, İstanbul’da bir icraat ve iz bırakamayan, partisi tarafından operasyona maruz kalan bu medyatik Belediye Başkanının polemikten başka beslenme kaynağı yoktur. Kendi haline bırakıldığında eriyen, silik bir siyasi figüre dönüşen İmamoğlu’nu her bitişinde, hukuk üzerinden diriltmek kimin aklına geliyor?

CHP’liler bir ilçe başkanından Atatürk çıkarma hayali kurarken, bir Hacıyatmazla karşı karşıya kaldıklarını yeni fark ettiler. Çöller her zaman serap gösterme konusunda mahirdir.'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla yargılanıyor. Davada İmamoğlu’na, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi uyarınca 'siyasi yasak' talep ediliyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü