Yeni Şafak yazarı: Eğitim sistemimiz iflas etti, genç kuşakları kaybediyoruz

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında ülkede devletin ele geçirildiğini ve azgın bir azgınlığın her alanda makul çoğunluğa hükmettiğini yazdı.
Yeni Şafak yazarı: Eğitim sistemimiz iflas etti, genç kuşakları kaybediyoruz
2022-10-07 17:17:39   Güncelleme: 2022-10-07 17:17:39    

Kaplan, Türkiye’nin Cumhuriyet’le birlikte İslâmî yönünü ve yörüngesini terk ettiğini ve 'Batı tarihinin bir soytarısına dönüştüğünü' ifade etti.

Türkiye’nin Batı bağımlılığından kurtulması gerektiğini yazan Kaplan, şöyle devam etti:

Elbette sadece siyasete endeksleyerek böyle bir yolculuk gerçekleştirilemez hakkıyla!

Önce fikir, eğitim, kültür, sanatta hakikat medeniyetini yeşertecek sahih, arı duru, tertemiz, diriltici hakikat tohumları ekeceğiz, bu tohumları ekecek öncü kuşakları yetiştireceğiz...

Genç kuşakları kaybediyoruz çünkü.

Eğitim sistemimiz iflas etti.

Kültür ve medya rejimimiz, Batılıların kölesi gibi, mankurtlaştırıcı bir işlev üstleniyor: Ülkeyi zihnen köleleştiriyor, Batıya teslim ediyor savaşmadan hem de.'

Öncü kuşaklar yetiştirilmesi için çalışılması gerektiğini yazan Kaplan '10 senemiz 100 seneye bedel olacak. 100 senede yapılamayanı 10 senede yapacağız. 50-60 senede yapılamayanı 5-6 senede yapacağız inşallah.

Devşirme okullardan, devşirmelerin devşirmelerini yetiştiren Batı kültürünün misyonerliğini yapan okullardan Robert Kolej’i 50 sene içinde, Boğaziçi’ni 100 senede yakalayıp geçecek hakikat medeniyetinin tohumlarını ekecek 'yerli', güçlü, evrensel bir yolculuğun kök salması için gecemizi gündüz yapıyoruz.

 Eğer eğitimde bağımsızlığımıza kavuşamazsak, bu ülkeyi kurda kuşa -üstelik de kendiliğinden- yem etmekten kurtulamayız!' düşüncesini dile getirdi.