Yenibosna'da patlama!

İstanbul Yenibosna'daki bir karakol önünde patlama meydana geldi. Patlama sonrası 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı belirtiliyor.
Yenibosna'da patlama!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklenen motosiklet patlatıldı. Şiddetli patlama sesi büyük panik yarattı. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna'daki terör saldırısıyla ilgili olay yerinde açıklama yaptı. Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi. 

Motosikletle olay yerine gelen saldırganın kasklı ve kırmızı montlu olduğu belirtiliyor.

Patlama anında çevrede bulunanlar olay yerinden dumanların yükseldiğini ifade ediyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Polis, patlamanın ardından bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Bölge, ikinci bir patlama ihtimaline karşı polis ekiplerince taranıyor.

'DEPREM OLDU ZANNETTİK'

CNN Türk canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Murat Delice,  "Olay yerinde çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu, birçok apartmanın camları kırıldı. Polis bizlere ara sokaklardan çıkmamızı söyledi. Gördüğüm kadarıyla 75. yıl polis merkezinin camlarının kırıldığını görüyorum. Görgü tanıkları da, çok büyük bir patlama olduğunu ve ardından silah seslerinin duyulduğunu söyledi. İkinci bir patlama ihtimaline karşı olay yerine kimse yaklaştırılmıyor. Çevrede çok ciddi bir güvenlik önlemi alındı." dedi.

 

CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Batıkan Birlik de şunları söyledi: 

"Ben adli tıp kurumunun karşısındaydım olay esnasında, bütün bina sarsıldı deprem olduğunu zannettik. Duman çıktığını gördüm sonra bayağı bir panik yaptık. Polis uzaklaştırmaya çalıştı."

CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Mete Alev, "10 dakika sonra olsaydı okulların çıkış saatine denk gelecekti, Allah korudu diyorum. Çok kişi zarar görebilirdi, çocuklar ölebilirdi iki tane okul var burada" dedi.

 

SALDIRIDA YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yaralanan 10 kişi, Bahçelievler Devlet Hastanesi, Özel Nisa Hastanesi ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine sevk edildi. Yaralıların isimleri şöyle:


Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü