Yeşil Sol Parti Sözcüsü İbrahim Akın: AKP ve küçük ortaklarını bekleyen sürprizler var

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Ege'de 9-10 vekil ile parlamentoya gitmenin sürpriz olmayacağını belirterek, 'Bizim açımızdan sürpriz yok, AKP ve ortaklarını bekleyen sürprizler var' dedi.
Yeşil Sol Parti Sözcüsü İbrahim Akın: AKP ve küçük ortaklarını bekleyen sürprizler var
2023-05-01 15:38:16   Güncelleme: 2023-05-01 15:38:16    

Gazete Duvar’dan Nuray Pehlivan’ın sorularını yanıtlayan Akın, Yeşil Sol Parti’nin çok seslilik ve çok renkliliğin bir güç olduğunun bilinciyle hareket ettiğini belirtti. Toplumsal barışı sağlamak adına kutuplaşmaya karşı neler yapmayı düşündüklerine de konuşan Akın, 'Türkiye’nin bütün dillerinin, kültürlerinin, etnik farklılıklarının bir arada olduğu, kararlarını ortak bir şekilde aldığı, sözünü ortak kurduğu bir yapımız var. Esasen Türkiye’nin çok renkli ve çok sesli yapısının siyasi karşılığı bizleriz. HDP’dir. Yeşil Sol Parti’dir. Tekçi kimlik siyasetinin karşısına çok kimlikliliği, tek dil siyaseti karşısına çok dilliliği, tekçi mezhep anlayışının karşısına bütün inanç ve mezheplerin eşitliğini savunuyoruz. Sözünü verdiğimiz Demokratik Cumhuriyet, kutuplaşma ve ayrışmanın panzehridir' dedi.

'Emek ve Özgürlük İttifakı olarak Türkiye’nin demokrasi güçleri ve toplumsal muhalefetle birlikte sandıklardan başlayarak her türlü hileye ve provokasyona karşı hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum' diyen Akın, şu çağrıda bulundu:

'Her seçim öncesinde yaptıkları gibi mücadelemizle baş edemediklerini görüp HDP’ye, gazetecilere, avukatlara, sanatçılara yönelik siyasi kumpas davaları ile operasyon gerçekleştiriyorlar. Şunu açıkça ifade etmem gerekiyor. Bizim rutinimiz kazanmaktır. AKP-MHP ittifakının rutini ise her seçim arifesinde gözaltı operasyonları ile bizleri korkutma ve sindirmeye yönelik müdahalelerdir. Bu siyasi kumpasın bizlere geri adım attıracağını düşünenler dönüp mücadele tarihimize baksınlar. Ayrıca kuşkuya ve kaygıya mahal vermemek için bütün yurttaşlarımızı Yeşil Sol Parti müşahidi olmaya davet ediyorum. Her yurttaş sandık görevlisi ve müşahit olmak için sorumluluk alarak oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkma iradesini göstermelidir. Eksikliğimiz yok ancak fazla olmanın bizlere yararı daha çok.'

Akın, 'Ege Bölgesi’nde Emek ve Özgürlük İttifakı olarak sürprizler ön görüyor musunuz' sorusuna şöyle yanıt verdi:

'Ege bölgesinde en az 9-10 milletvekili ile parlamentoya gitmek bizim açımızdan bir sürpriz olarak nitelenemez. Aksi durumu başarısızlık olarak addederiz. Bu sebeple Aydın, Muğla, Denizli, Manisa gibi illerden mutlaka milletvekili çıkaracağımızı söyleyebilirim. Bizim açımızdan bir sürpriz yok, AKP ve küçük ortaklarını bekleyen sürprizler var.'