Yeter artık insanlar ölüyor!

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Çağlar Demirel Bismil'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yeter artık insanlar ölüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

8 yaşında bir çocuğun ve çok sayıda yaralı haberlerinin geldiği Bismil’le ilgili  HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Çağlar Demirel bilgi verdi.

İleri'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Sibel Yiğitalp’le bugün sokağa çıkma yasağının ardından ölüm ve yaralanma haberlerinin geldiği Bismil’deki son durum hakkında bilgi verdi.

Bismil’le ilgili İleri’ye bilgi veren HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp Bismil’de bir eve isabet eten roketatar sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuk Elif Şimşek’in cenazesinin yanında olduklarını söyledi. Cenazeyle birlikte birlikte Diyarbakır’a doğru yola çıktıkları bilgisini paylaşan Yiğitalp, “Şu an küçücük bir çocuğun cenazesi ve zırhlı araçlar eşliğinde Diyarbakır’a gidiyoruz” dedi.

BİR ÇOCUK DAHA HAYATINI KAYBETTİ İDDİASI

Bismil’de bir çocuğun daha hayatını kaybettiği yönünde duyum aldıklarını belirten Yiğitalp, söz konusu bilgiyi hala teyit edemediklerini de sözlerine ekledi. söyledi. Bismil’deki Rojava Mahallesi’nde elektrik kesintisi olduğu bilgisini veren Yiğitalp, mahallelerde çok fazla sayıda zırhlı araç olduğunu ve çok ciddi bir gerginlik olduğunu söyledi.

Saldırılar sonrası basında çıkan haberlere tepki gösteren Yiğitalp “Bu meselede önemli nokta şu” diyerek şöyle devam etti: “Sivil halkın olduğu yerde, sokağa çıkma yasağı olmasından sonra hemen bu olayın yaşanmasıdır. Sivil halkın olduğu bölgede çatışma alanı yaratmaktır. Bu halka uygulanan kaçıncı sokağa çıkma yasağıdır. Her kentin ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor ve arkasından neler yaşandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şu ana kadar illerde yaşanan can kayıplarının hepsi sokağa çıkma yasağıyla başlamış, evler, iş yerleri yakıldı, onlarca insan hayatını kaybetti.

ÇOCUĞUN ANNESİ DE AĞIR YARALI

“Meseleyi roketatarla mı havanla mı yapıldığına indirmek sokağa çıkma yasağını normalleştirmek, olağanlaştırmaktır. Ben saldırıya uğrayan aileyle görüştüm.  Eve havan topu isabet etti. Bir çocuğumuz yaşamını yitirdi. Anne de ağır yaralı.

“ASKER, POLİS, GERİLLA ÖNEMLİ Mİ, İNSANLAR ÖLÜYOR!”

“Halkın nüfusundan fazla sayıda polis göndermenin mantığı ne?” ifadesiyle Bismil’deki polis ablukasını eleştiren Yiğitalp, asker, polis, sivil halk ve gerilla ölümlerine isyan ederek, güvenlik politikası ve operasyonlara şöyle isyan etti: “İnsanlar ölüyor ya. Kimliği asker, polis, gerilla olduğu önemli midir. 40 yıldır can kaybı var. Yetmez mi? Tekrar aynı sokağa çıkma yasaklarını ilan ederek şiddet politikalarıyla mı çözülecek.

Tartışmayı çektikleri alan son derece sakıncalı bir alan. Çok fazla sayıda insan öldü. Onlarca sayıda asker öldü. Hepsi ölüm, hepsi can, hepsi ana baba evladı. Böyle bakmak gerekiyor.”

Milletvekili Çağlar Demirel de, hastanede yaralıların yanında olduklarını belirterek, 8 yaşındaki Elif Şimşek’in cenazesinin Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne getirildiği söyledi. “Yaralıların durumunu takip ediyoruz, ameliyata alınanlar var” diyen Demirel, “Çocuğun ailesi de yaralı. Sağlık durumlarını takip ediyoruz. Buraya getirilerek otopsi, sonra da sonra defin işlemleri yapılacak” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü