Yıldırım: Kimlik bilgileri çalınmadı, geçmişte yaşanmış bir hadise!

Yaklaşık 50 milyon Türk vatandaşının kişisel verilerini içeren 'Türk Vatandaşı Veritabanı' başlıklı bir veritabanı bulundu. Veritabanının 1,5 gigabayt boyutunda olduğu ve hackerlar tarafından yayınlandığı öğrenildi. Abdullah Gül’e ait ev adresinin Çankay
Yıldırım: Kimlik bilgileri çalınmadı, geçmişte yaşanmış bir hadise!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hackerlar veritabanını 'Türkiye için dersler' başlığında paylaşırken, sisteme erişimin bu kadar kolay olması eleştirildi. Veritabanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kişisel bilgilerinin yer aldığı ve bilgilerin 2008 yılına ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ne ait olduğu bilgisi paylaşıldı.

Welt'in hackerlerin yayınladığı bilgileri indirip,doğruluğunu test ettiği öğrenilirken karşılaştırılan bilgilerin gerçek olduğu bilgisi paylaşıldı. Diğer yandan bir çok Türk vatandaşına bankaları arayıp güvenlik zaafiyeti olup olmadığı konusunda bilgi almaları gerektiği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasını yalanladı.

Binali Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" diye konuştu.