YİNE CEHALET! ÇOCUK HASTALANDI FATURA VEGANLIĞA KESİLDİ...

Karnistler hastalanmıyor, vitamin eksikliği yaşamıyormuş gibi 11 aylık bir bebeğin, Floransa kentindeki Meyer Çocuk Hastanesi’ne yatırılmasının faturası veganlığa kesildi.
Yine cehalet! Çocuk hastalandı fatura veganlığa kesildi...
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, İtalya'nın Floransa kentinde  6 gündür tedavi altında olan bebeğin, kilosunun normal olmasına karşın bebekte vitamin eksikliği saptandı. Hayvan cesedi yiyen birçok kişide de vitamin eksikliği gözlemlenirken vitamin eksikliğinin faturasının veganlığa kesilmesi dikkat çekti. Savcılık, bebeğin bu duruma gelmesinden sorumlu tuttuğu, Pisa kentinde yaşayan 30’lu yaşlardaki  vegan çift hakkında soruşturma başlattı.

UZMANLAR AÇIKLADI! SORUN VEGANLIKTA DEĞİL YANLIŞ BESLENMEDE

Doktorlar 'Veganların son derece sağlıklı bireyler olduğunun altını çizerek sorun veganlıkta değil uygulanmasında, bu tarz sorunlar hayvansal ürün tüketen kişilerde de gözlemleniyor' dedi.

Bu olayın ardından vegan beslenme tarzının eleştirilmesine ise, ülkedeki Vegan Yaşama Projesi adlı dernekten tepki de gecikmedi.

Yapılan açıklamada, vegan olan ya da olmayan ailelerin çocuklarının, gelişimleri için temel besinlere ihtiyacı olduğunun altı çizilerek, “Ebeveynlerin, çocuklarının beslenmesi konusunda dikkatsiz olması, vegan olmalarından değil, tamamen yüzeysel olmalarından kaynaklıdır” dendi.

İtalya’da 400 bin kişinin vegan yaşam tarzını benimsediği ifade ediliyor.