Yine göçmen teknesi battı! 4 çocuk öldü...

Bodrum'dan Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenlerin içinde bulunduğu teknenin batmasıyla dört çocuk hayatını kaybetti.
Yine göçmen teknesi battı! 4 çocuk öldü...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerine adım atma umuduyla Türkiye üzerinden botlarla Yunanistan’a geçmeye çalışan sığınmacıların dramı her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Bodrum’dan Yunanistan’a geçmeye çalışırken aşırı su alıp batan teknede yaşları iki ila altı arasında değişen dört çocuk hayatını kaybetti.

DHA’nın haberine göre 14 metrelik teknede Irak, Suriye ve Afgan vatandaşı, 22’si çocuk toplam 62 sığınmacı vardı. 58 sığınmacının kurtarıldığı faciada dört çocuk hayatını kaybetti.

Hipotermi nedeniyle sağlık durumu ağır olan dördü çocuk sekiz kişinin tedavisinin sürdüğü; üç yaşında olduğu belirtilen Suriyeli bir çocuğun, ambulans helikopterle İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiği ifade edildi.

'ÇOCUĞUMUN ÖLDÜĞÜNÜ KARAYA ÇIKINCA ÖĞRENDİM'

Üç yaşındaki kızını kaybeden Saneya Kurbani’nin ifadesinde, “Üç gündür ormanlık alanda tekne için bekliyorduk. Yat ile Yunanistan adasına geçeceğimiz söylenmişti. Kişi başı yaklaşık iki bin dolar verdik. Ancak gece yarısı getirdikleri eski balıkçı teknesini görünce şoke olduk. İki Türk vardı. Tekneyi çalıştırıp içimizden birine teslim ettiler. Küçücük tekneye 62 kişi bindik. Tekne zaten yolcuları alınca zor hareket ediyordu. Az da olsa su almaya başlamıştı. Yaklaşık yarım saat gittikten sonra teknedeki su seviyesi iyice yükselip yanlardan su alıp batmaya başlayınca panik yaşandı. Gecenin karanlığında kendimizi suda bulduk. Çok soğuktu. Çocuklarımdan birinin elini tuttum kurtardım, bırakmadım. Diğer çocuğumun öldüğünü karaya geldiğimde öğrendim” dediği öğrenildi.

Teknenin kaptanı olduğu söylenen bir Suriyeli'nin gözaltına alındığı, Suriyeli kaptanın iddiaları reddederek kendisinin de teknenin yolcularından biri olduğunu söylediği kaydedildi.