Yolda kedi seven 2 yaşındaki çocuğu otomobil ezdi: 1 gözaltı

Sultangazi'de evlerinin önündeki yolda kedi seven 2 yaşındaki Salih Muhammed Kaya, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Yolda kedi seven 2 yaşındaki çocuğu otomobil ezdi: 1 gözaltı
2023-09-08 15:49:04   Güncelleme: 2023-09-08 15:49:04     ©DHA

Habipler Mahallesi 2700'üncü sokakta yaşanan olayda 6 Şubat depreminin ardından İstanbul'a taşınan Gaziantepli ailenin 2 yaşındaki oğlu Salih Muhammed Kaya, evlerinin önündeki yolda kediyle oynuyordu. Bu sırada sokakta bekleyen otomobilin sürücüsü ara sokağa girmek için hareket etti. Sürücü, Salih Muhammed Kaya (2) ve kedinin üzerinden geçti.

Çocuğu daha sonra fark eden sürücü, onu hastaneye götürdü

Görgü tanıklarının ifadelerine göre ağır yaralanan çocuğu daha sonra fark eden sürücü, onu kucaklayarak aracına aldı. Sürücü tarafından ağır yaralı olarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine götürülen Salih Muhammed Kaya tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay anı, sokakta bulunan bir evin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın yaşandığı sokakta oturan Emri Aksu, 'Aile buraya daha bir sene olmadı geleli. Gaziantep'ten taşınmışlar buraya. Deprem felaketinden sonra geldiler. Araç burada 5-10 dakika duruyor, zaten kamera kayıtlarında da var. Daha sonra hareket ediyor ve hareket ettiği gibi çocuğu eziyor. Yaşlı bir amcaydı. Şoförü tanımıyoruz. Bu mahalleden değildi. Hiç görmediğim birisi, aracı da buralarda hiç görmedik' dedi.

Aynı sokakta oturan Gül Yassıyurt ise, 'Araba duruyordu, şoför şoka girmişti. Ona 'Götür, götür' dedim. Adam belki iki dakika gözümün içine baktı. Ne yapacağını bilemedi. Aslında önü açıktı. Sonra bastılar gaza ve gittiler' diye konuştu.

Bu arada çocuğu ezen sürücünün gözaltına alındığı öğrenildi.