Yolunuz adliyeye düşerse, hakkınızda adil karar verilir mi?

İmamoğlu'na verilen hapis cezası sonrası MAK'ın anketi tekrar gündem oldu
Yolunuz adliyeye düşerse, hakkınızda adil karar verilir mi?
2022-12-15 09:55:45   Güncelleme: 2022-12-15 09:55:45    

MAK Danışmanlık şirketinin kurucusu Mehmet Ali Kulat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezası sonrası MAK Araştırma'nın kasım ayı anketini yeniden paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla, hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılanmasına devam edildi. Esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan savcı, en üst sınırdan hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında TCK'nin 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve böylece siyasi yasak süreci başladı. Kararın İstinaf ve Yargıtay tarafından onanması halinde İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek.

Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası sonrası akıllara, MAK Araştırma'nın kasım ayında yaptığı anket geldi. MAK Danışmanlık şirketinin kurucusu Mehmet Ali Kulat, söz konusu anketi sosyal medya hesabından paylaştı. Ankette kullanıcılara 'Yolunuz bir gün adliyeye sanık - tanık ya da müşteki olarak düşerse hakkınızda adil karar verileceğini düşünüyor musunuz?' diye sorulmuştu. Bu soruya 'Hayır' yanıtını verenlerin oranı yüzde 60'la öne çıkmıştı. 'Evet' diyenlerin oranı yüzde 17, kararsız kaldığını veya cevap vermek istemediğini belirtenlerin oranı ise yüzde 23'tü. Vatandaşların yüzde 42’si 'gerekli', yüzde 37’si ise 'gerekli değil' yanıtını vermişti. Kararsız olanların oranı da yüzde 21 olmuştu.