Yönetmen Ken Loach, İşçi Partisi'nden ihraç edildi

İngiltere İşçi Partisi’ne üye olan yönetmen Ken Loach partiden ihraç edildi.
Yönetmen Ken Loach, İşçi Partisi'nden ihraç edildi
2021-08-14 15:16:45   Güncelleme: 2021-08-14 15:16:45    

Duvar'ın aktardığına göre, sosyalist yönetmen Ken Loach İngiltere İşçi Partisi'nden ihraç edildi. Yaşanan tasviyeyle ilgili  konuşan Loach, ''İşçi Karargahı sonunda, zaten ihraç edilenleri reddetmeyeceğim için partilerinin bir üyesi olmaya uygun olmadığıma karar verdi. Tasfiyenin kurbanı olan iyi dostların ve yoldaşların yanında olmaktan gurur duyuyorum. Gerçekten bir cadı avı var... Starmer ve kliği asla bir halk partisine liderlik etmeyecek. Biz çokuz, onlar az. Dayanışma.' dedi.

İŞÇİ PARTİSİ'NDEKİ TARTIŞMALAR TASVİYE SÜRECİNİ  BAŞLATTI

Geçtiğimiz günlerde İngiltere İşçi Partisi içerisindeki dört grubun Parti’den tasfiye edileceği kamuoyuna yansımıştı.

Leftfootforward.org’un haberine göre uzun yıllardır İşçi Partisi’ne üye olan yönetmen Ken Loach ve Fırıncılar Sendikası (BFAWU) ulusal başkanı Ian Hudson da tasfiye edilen isimler arasında.

Geçtiğimiz yıl İşçi Partisi’nin başkanlığına gelen Sir Keir Starmer, önceki dönem partinin liderliğini yapmış Jeremy Corbyn’e bağlı bine yakın kişiyi partiden tasviye etmişti. Bu tasviyeden sonra geçtiğimiz günlerde Ulusal Yürütme Komitesi partinin değerleriyle 'uyumsuz' dört grubun ihraç edilmesi için oy kullandı.
Tasfiye edilen gruplardan Momentum adlı kanadın sözcüsü yaşanan sürece dair İşçi Partisi’nin şu anki yöneticilerini suçladı. Açıklamasında COVID-19 salgını sırasında başarısız olmuş Tory hükümetine karşı güçlü bir muhalefeti örmek yerine parti içinde tartışmaları körükleyen yönetimi siyasetsizlikle suçladı.

'Partinin ortak değerlerini sahiplenmiş üyelerinin bu şekilde uzaklaştırılması sadece muhafazakarların işine yarar' diyen sözcü İşçi Partisi’nin içinde her zaman çok çeşitli siyasi geleneklere ev sahipliği yapıldığını ve gerçek bir muhalefet oluşturmak için beraber çalışmanın bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü