Yönetmen Michael Haneke'ye Türkiye'den hayvan cinayeti davası!

Filmlerinde sahnelerin gerçekçi olması adına çok sayıda hayvan öldüren Avusturyalı film yönetmeni Michael Haneke'ye Türkiye'de yaşayan hayvan hakları savunucuları dava açma hazırlığında.
Yönetmen Michael Haneke'ye Türkiye'den hayvan cinayeti davası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 16:38:20    

Erdal Ergüler/Vehaber

TR/ ENG

Türkiye'de yaşayan hayvan hakları savunucuları Avusturyalı film yönetmenine dava açmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili imza kampanyası da başlatan aktivistler Haneke'nin filmleri için uluslararası bir boykot örgütlemeye de kararlı.

İmza kampanyasının çok dilli bir hale geleceğini belirten aktivistler Haneke'nin filmlerinde yaşam hakkı ihlali, çocuk istismarı gibi suçlar işlendiğini açıkladı.

Konu ile ilgili PETA ile de iletişime geçeceklerini belirten aktivistler bugüne dek Avrupa'da bu konuda bir çalışma yapılmaması konusunda şaşkın.

Haneke, Cache filminde küçük bir çocuğa tavuğun kafasını kestiriyor. 

 

 

Time of the Wolf  filminde at vuruluyor, ardından boğazı kesiliyor. Yerde hareketsiz yatan bir sürü koyun görüyoruz.

 

 

Benny's  Video filminde ise oyuncu bir domuzu öldürüyor. Domuzun bağırışı tekrar tekrar izlettiriliyor seyirciye.

 

 

Haneke'nin filminde açlıktan elini ısıran bir köpeği nasıl döverek öldürdüğünü anlatıyor bir çocuk. Atlara binilip su bidonu taşıtılıyor. Funny Games'te ise bir köpeği araba bagajında baygın halde görüyoruz.

 

Filmlerinde hayvanlara işkenceyi, hayvan cinayetini meşrulaştıran Haneke, sıra insan öldürmeye gelince yapay kan kullanıyor. Ölüm anını göstermiyor.


Çeviri: Gözde Y. Öztürk/Vehaber

 

Austrian movie director Michael Haneke kills animals in movies to make his movies more realistic. His movies should be boycotted, and he should be arrested and put on trial.

Turkish animal rights activists are preparing to bring action agaist this so called movie director. We started a petition to organize an international boycott.

The Turkish activists were also surprised that European activists hadn't done anthing about this yet.

Activitists said that they will make multiligual petitions, and they chastized the director for violating the rights of animals and abusing young actors.

Haneke has children slaughter chicken in Cashe. In another film, Time of the Wolf, he had a horse shot and its throat slit. There are also several dead sheep in the movie. In a third film, Benny's Video, the titular character watches video footage of a pig being killed.

Finally in one film a child talks about beating a dog to death, and horses are used as pack animals and for transportation.

Haneke justifies abusing and kiling animals for the sake of this movies, which he wrongly calls art. But he won't kill actual people! He uses fake blood to simulate killing and he doesn't shoot death scenes of humans.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü