YPG: 38 IŞİDLİ ÖLDÜRÜLDÜ!

YPG, çatışmalarda 38 IŞİDlinin öldürüldüğünü açıkladı.
YPG: 38 IŞİDli öldürüldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

YPG Basın Merkezi, IŞİD'in Fırat nehrinin batısından, Cerablus ve Tişrin barajı arasında kalan bölgede saldırı düzenlediğini açıkladı. Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre, IŞİD’in sabah erken saatlerde Karakozak Köprüsü ile güneyinde bulunan Necîb Kalesi arasında büyük ateşler yakarak YPG güçlerinin Fırat nehrinin doğusundaki mevzilerine ağır silah ve çeşitli toplarla saldırılar düzenlediğini duyuran Basın Merkezi, “Çetelerin bu saldırılarına karşılık veren güçlerimiz bu alanda tespit edilebilen 5 çete üyesini öldürmüştür” dedi.

Tişrin’de 7 bombalı araç imha edildi, 32 çeteci öldürüldü

YPG Tişrin barajı çevreindeki çatışmalara ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“DAIŞ çeteleri eş zamanlı olarak Tişrîn barajının kuzeyinde QSD mevziilerine de bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları ilk olarak 5 patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlemiş, tüm araçlar güçlerimizin mevzilerine ulaşmadan imha edilmiştir. Eş zamanlı olarak çete grupları 3 kol şeklinde güçlerimizin mevzilerine yönelik saldırı başlatmıştır. Bu alanda başlayan şiddetli çatışmalar saat 17.00’a kadar aralıksız devam etmiştir. Çıkan çatışmalarda çetelere ait bir adet dozer darbelenmiştir. Gün boyunca yaşanan çatışmalarda çete grupları 2 patlayıcı yüklü araç daha patlatmaya çalışmış, güçlerimizin müdahalesiyle bu araçlar da etkisiz hale getirilmiştir.

Çıkan çatışmalarda tespit edilebilen 32 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu çatışmalarda 3 çete cenazesiyle birlikte 2 adet kaleşnikof, 1 adet B7 roketatar, 1 çanta BKC mermisi ve 1 adet patlayıcı yüklü dozer ele geçirmiştir.”

YPG, çıkan çatışmalarda 2 Şems El Şîmal ve 1 Ceyş El Suwar militinının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Basın Merkezi açıklamasında ayrıca, “Çetelerin bu saldırısının püskürtülmesi ardından çete grupları Tişrîn barajının batısından da bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada tespit edilebilen 1 çete öldürülmüştür” denildi.