YPG askeri üssü ele geçirdi!

Tel Abyad'ı IŞİD'den geri alan Kürt Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) güneye doğru ilerlemeye devam ediyor.
YPG askeri üssü ele geçirdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG'nin Rakka'nın kuzeyindeki stratejik bir askeri üssü ele geçirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada IŞİD militanlarının geri çekilerek,  Rakka sınırlarına kadar getirdiği belirtildi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa kentinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin Rakka'ya doğru kaçtığı da ifade ediliyor.

Reuters haber ajansına konuşan YPG sözcüsü Redur Xelil de Rakka'nın 50 kilometre yakınına kadar ilerlediklerini söyledi ve "Yenilgiye uğradılar" dedi.

Suriuye İnsan Hakları Gözlemevi kurucusu Rami Abdurrahman da IŞİD'in en güçlü olduğu bölgelerde YPG'nin yakaladığı momentumu "İslam Devleti (IŞİD) en güçlü olduğu yerlerde dağılmış durumda" sözleriyle yorumladı.

IŞİD 2 gün gibi kısa bir sürede Tel Abyad'ı YPG ve müttefiki Burkan El Fırat adlı çatı örgüte kaybedince, Suriye'deki ikmal yolları da önemli bir darbe almıştı.

Irak'ta üst düzey IŞİD komutanı öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada ise Irak'ta IŞİD'e yönelik devam eden hava saldırılarında üst düzey bir örgüt komutanının öldürüldüğü belirtildi.

2012 yılında Libya'nın başkenti Bingazi'de ABD Büyükelçiliği'ne yönelik bombalı saldırıları planlayan Tarık bin el Tahar'ın 15 Haziran'da Musul'da öldürüldüğü belirtildi.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında "El Tahar'ın öldürülmesi IŞİD'in Kuzey Afrika ile bağlantılarını zayıflatacak" dendi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü