YPG: TÜRKİYE, ÇETELERE YÖNELİK İLERLEYİŞİ ENGELLEMEK İSTİYOR!

YPG Resmi Sözcüsü Fırat Xelîl: ''Türk devleti Ceyş’ul Suvvar güçlerinin bölgedeki ilerleyişinden rahatsız ve endişeli''
YPG: Türkiye, çetelere yönelik ilerleyişi engellemek istiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

YPG sözcüsü, YPG'nin Türk devletinin sınır bölgesinde bulunan karakola saldırdığı iddiasını yalanladı. ANHA'nın haberine göre, Afrin (Efrîn) Kantonu YPG Resmi Sözcüsü Fırat Xelîl, Ceyş’ul Suvvar’ın (Devrimciler Ordusu) Azez ve Afrin arasında çetelere karşısında ilerlediğini, bu ilerleyiş neticesinde Minnağ (Minîh) Askeri Hava Üssü ve çevresindeki köylerin 11 Şubat’ta çetelerden temizlendiğini belirtti.

Türkiye’nin bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen Xelîl, “Türk devleti Ceyş’ul Suvvar güçlerinin bölgedeki ilerleyişinden rahatsız ve endişeli. O nedenle de Ceyş’ul Suvvar’ın üslendiği Minîh ve askeri havaalanı çevresi ile Malikiyê köyünü obüslerle bombalamaktadır” dedi.

‘Bir mermi bile sıkmadık’

YPG Resmi Sözcüsü Firat Xelîl, Türkiye’nin, “YPG ve Ceyş’ul Suvvar savaşçılarının Türk devletinin sınır bölgesinde bulunan karakola saldırdığı” yönündeki iddialarını yalanladı. Xelîl, “Böyle bir şey yok. Güçlerimiz dört yıldır ne Efrîn üzerinden ne de Rojava’nın başka bir bölgesinden Türk devletine tek bir mermi bile sıkmamıştır” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye çetelere yönelik ilerleyişi engellemek istiyor’

Xelîl, TSK’nın bölgeye yönelik saldırı ve iddialarına ilişkin ise “Türk devleti, Ceyş’ul Suvvar’ın çetelere karşı ilerleyişinden rahatsız olmaktadır. Ceyş’ul Suvvar savaşçılarının ilerleyişini durdurmak amacıyla savaşçıların bulunduğu mevziler ve sivil yerleşim yerleri bombalanmaktadır. Türk ordusunun bu bombardımanlar neticesinde bazı Ceyş’ul Suvvar savaşçıları yaralanmıştır” dedi.