YSK Başkanı: Valiler sandık taşıyamaz!

YSK Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimlerinde köy ve mezralardaki sandıkların ilçe merkezine taşınacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
YSK Başkanı: Valiler sandık taşıyamaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

YSK Başkanı Sadi Güven, artan çatışmalar gerekçe gösterilerek Bitlis ve Cizre başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da bulunana bazı bölgelerde sandık kurulmayacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasında Anayasa'nın 79. maddesinden söz eden Sadi Güven, şöyle konuştu:

“Bazı yazılı ve görsel medyada 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanılacak sandıkların taşınmasına il, ilçe seçim kurulları ile valiliklerce karar verildiği şeklinde haberler yer almaktadır. Anayasa'nın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevi Yüksek Seçim Kurulu'na aittir. Yüksek Seçim Kurulu'muzca terör olayları nedeniyle ilçe seçim kurullarımızdan gelen; vatandaşlarımız, sandık kurullarımız ve sandığın güvenliği gerekçesiyle hangi nedenle hangi mahallede sandığın birleştirilmesi gerektiğine ilişkin gerekçeli talepler bekletilmekte olup, Kurban Bayramından sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirilecektir.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü