YSK erken seçim tarihini açıkladı!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, erken seçim tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
YSK erken seçim tarihini açıkladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Dün  gerçekleştirilen “CHP-AKP koalisyon görüşmeleri”nin ardından Türkiye erken seçime hazırlanıyor.. Önümüzdeki günlerde Meclis’in erken seçim kararı için toplanmasının  beklendiği şu günlerde tartışmalar sürerken  gözler Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çevrildi.

Gazetecilere konuşan YSK Başkanı Sadi Güven “Biz gerekli hazırlıkları her seçim akabinde yapıyoruz. Cumhurbaşkanının seçime götürmesi halinde 90 günü takip eden ilk pazar günü seçimler yapılır. Ancak milletvekili seçimi kanunun 9. maddesi bize seçimlerde süreyi kısaltma imkanı veriyor. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok ancak alınmış bir seçim kararı yok, biz onu bekliyoruz.

YSK Başkanı Sadi Güven bir gazetecinin “En kısa hangi sürede seçim yapılabilir?” sorusuna ise “Onun hesaplarını yapıyoruz. Biz her zaman bunun hazırlığını yaptık. Henüz kuruldan çıkmış herhangi bir karar yok. Normalde sayın Cumhurbaşkanının seçime götürmesi halinde 90 günü takip eden ilk pazar günü. Ancak milletvekili seçimi kanunun 9. maddesi bize seçimlerde süreyi kısaltma imkanı veriyor. Kurul tarafından böyle bir seçim kararı alınmadığı için bir değerlendirmemiz yok. Karar alınırsa bakarız.” yanıtını verdi.

Seçimin maliyetine ilişkin bir soru üzerine ise Güven “Sadece bizim harcadığımız paralarla ilgili değil. Bunun dışında Hazine yardımı var, dışarıda harcananlar var. Kesin bir rakam vermem mümkün değil. Biz YSK olarak yapılan seçimlerle ilgili önceki seçimlerde açıkladık, onlara bakın” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü