YSK: Kılıçdaroğlu'nu kınıyoruz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin yaptığı başvuru üzerine İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından CHP'den gelen tepkilere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada 'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurul üyelerine tehdit ve hakaret içeren gerçek dışı ithamlarda bulunmuştur. Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Bu tür nitelikte ve ağırlıkta olan söz ve davranışları kınıyoruz' denildi.
YSK: Kılıçdaroğlu'nu kınıyoruz
2019-05-08 19:13:34   Güncelleme: 2019-05-08 19:13:34    

Açıklamada 'Yüksek Seçim Kurulu, baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir' ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada YSK bünyesindeki iptal kararına onay veren 7 hâkim için, 'çete' değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Madem bir kez daha yenilemek istiyorsunuz diyorum ki o YSK’daki çetelere, istediğin kadar yap biz bu seçimden galip çıkacağız. O 7’li çeteye söylüyorum, gücünüzü nereden alırsanız alın, hiçbir şekilde sizin gücünüz bizi etkilemez çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saray’dan güç alanlar bir gün hesap verecektir' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'na 'Yargıya çete diyen sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan ve milletvekili olan sana sesleniyorum gel dokunulmazlığın kaldırması için bir talep ver ilk oyu ben vermezsem namerdim diyorum' sözleriyle tepki göstermişti.

Ayrıntılar geliyor...