YÜKSEKDAĞ: PARLAMENTOYA DARBE YAPILIYOR!

'Dört bir yandan üstümüze geliyorlar, tüm güçleriyle'
Yüksekdağ: Parlamentoya darbe yapılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Manisa İl Örgütü’nün 1. Olağanüstü Kongresi’nde konuşma yaptı. Yüksekdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

“Zorbalığa teslim olmadık. Bunları aşmanın yolu saldırıların üstüne yürümektir. Haramilerin savaş meraklarının üstüne yürümezsek bu zulme karşı boyun eğmek demektir. Zulüm sizin, bu inat da bizim. Biz bu inadı halklarımızın yitirdiği canların ürettiği değerlerden aldık. İşte bu nedenle bizim irademiz eğilmez, kırılmaz. Dört bir yandan üstümüze geliyorlar, tüm güçleriyle. Bütün faşist güçleri birleştirerek bizi ablukaya alıyorlar. Nice ablukayı kırdık, barajı geçtik. Bu barajı da bu ablukayı da aşacağız.

 

Tarihte nice zulüm iktiranları kendilerini en güçlü hissettikleri dönemde yıkıldı, yerle bir oldu. Bugün siyasi iktidar kendini güçlü sanıyor, bunlar ‘bütün güç bizde siz kimsiniz’ der gibi saldırıyor. Ama çok iyi bilsinler, bilmiyorlarsa biz onlara öğreteceğiz; tüm diktatörler gibi sizler de tarihin karanlığına gömüleceksiniz. Bizler geleceğiz, bizler geleceğin yolcularıyız. Biz bu yolu zalim ve zulümlere teslim etmeyeceğiz.

 

Verdikleri sözleri tutmayan bir iktidar. Barış umudunu kullandılar. ‘Demokratik reformları yapacağız’ diye bu halkın umutlarıyla oynadılar. Şimdi bu güveni, bu umudu yıkıma talana dönüştürdüler. 13 yıllık iktidarın diktatörlüğünü inşa ediyorlar. Bir darbe hareketi uygulanıyor. Militarizmle anlaştılar bu gün Kürt kentlerini tankla yakıp yıkıyorlar. Parlamentoya darbe yapıyorlar. Dokunulmazlıkları kaldırılacaklar. 1998’de başörtülü bir milletvekili Meclis’ten atıldığında ‘Haksızlığa uğradık’ dediler. Başörtüsü yasağı kalktı ama o baş içindeki düşünceler halen yasak.

 

Düşüncelerimizden dolayı Meclis’ten atmakla tehditle ediyorlar. Cevabımız nettir. Birinci sözümüz: riyakarsınız, sahtekarsınız ve ikiyüzlüsünüz. İkinci sözümü şu: sizin fikirlerinize, kimliğinize darbe yapıldığında şapkanızı alıp kaçar gidersiniz ama bizden bunu beklemeyin. Biz darbeniz karşısında asla ve asla kaçmayacağız.

 

Bizim dokunulmazlıklarımıza karşı verilecek oylar olmayacak, 3’ü 1 arada rezaletin oylaması olacak. Ama halklarımızın demokratik iradesini hiçbir şekilde tasfiye etmeyi başaramayacaklar. Oluşturdukları cephe varsa halkımızın da birliği var. Saray’ın önünde hizaya geçenler, faşizm yanında birleşen o kara tarihlerine kapkara bir sayfa daha ekleyecekler; bedeliyle, misliyle ödeyecekler. Bu süreçten çıkacağız, çok daha güçlü yolumuza devam edeceğiz.”