YUNAN BAKAN KAMMENOS: OSMANLI’NIN ÇÖKÜŞÜNÜ ERDOĞAN’A HATIRLATMALIYIZ

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kastederek 'Osmanlı impartorluğunun çöküşünü ona hatırlatmak zorundayız' dedi.
Yunan Bakan Kammenos: Osmanlı’nın çöküşünü Erdoğan’a hatırlatmalıyız
2018-03-30 08:04:22   Güncelleme: 2018-03-30 08:04:22    

Kammenos Türkiye’ye yönelik son dönemdeki sert söylemlerine Erivan’da Ermenistan Savunma Bakanı Vigen Sarkisyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında devam etti.

Sputnik’in haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve aldığı kararlar Türkiye’yi Avrupa, uluslararası hukuk ve uluslararası toplumdan uzaklaştırdığını belirten Kammenos şöyle dedi: 'Bu eylemler Osmanlı imparatorluğunu canlandırma hayalleriyle ilgili. Biz, Türkiye’yi barış istediğimize ikna etmeye çalışacağız ama Türk tarihinin birçok anlarını, Osmanlı imparatorluğunun çöküşünü ona hatırlatmak zorundayız.' 

Kammenos 25 Mart’ta Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’na karşı bağımsızlık mücadelesi başlatmasının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada da 'Yunan mücahitler 1821’de çok güçlü Osmanlı İmparatorluğu’nu bozguna uğrattılar. Büyük Osmanlı İmparatorlukları düşünenler, 1821’i hatırlamalıdır. Ulusal egemenliğimizden şüpheye teşebbüs edeni, 1821’de olduğu gibi bozguna uğratırız'demişti.

Yunan Bakan daha önce de Erdoğan için 'Gaddar diktatör' ifadesini kullanmıştı.

Vehaber Menu