Yunanistan Komünist Partisi heyeti deprem bölgesini ziyaret etti

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) heyeti 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerden etkilenen Türkiye halkı ile dayanışmak üzere Türkiye Komünist Partisi ev sahipliğinde deprem bölgesine ziyaretlerde bulundu.
Yunanistan Komünist Partisi heyeti deprem bölgesini ziyaret etti
2023-02-21 13:23:32   Güncelleme: 2023-02-21 13:23:32    

KKE Merkez Komite Siyasi Büro üyesi Giorgos Marinos, Merkez Komite üyesi ve Dış İlişkiler Bürosu sorumlusu Elisaios Vagenas ve Merkez Komitesi ve Dış İlişkiler Bürosu üyesi Aris Evangelidis'ten oluşan heyet, bölgede bulunan TKP'lilerden depremin ilk gününden bu yana yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Adana, Antakya ve İskenderun’da TKP kriz masalarını ziyaret eden heyet, Yunanistan Komünist Gençliği’nin, PAME’nin ve Yunan halkının acil ihtiyaçların toplanmasından kan bağışına kadar çeşitli dayanışmalar ördüğünü, önümüzdeki günlerde ise sendikalarda örgütlü sanatçıların düzenleyeceği bir dayanışma konseri ile dayanışmayı yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

KKE heyeti TKP'nin dayanışma merkezlerini ziyarete Adana Toros Semt Evi'yle başladı. Ardından Antakya’daki kriz merkezini ziyaret eden heyet, akşam saatlerinde İskenderun Gürsel Semt Evi'ndeki dayanışma merkezini ziyaret etti ve ziyaretini burada sonlandırdı.

'İki halkın dostluğu gün geçtikçe güçleniyor'

Depreme karşı önlem almayan, can kayıplarının önüne geçmeyen, deprem sonrası halka el uzatmayan devleti yaşananların sorumlusu olarak gösteren KKE Siyasi Büro Üyesi Marinos şöyle konuştu:

'TKP ve KKE, kapitalist devletten bu talepleri istemekte hiçbir zaman çekinmedi, bunlar insanların temel haklarından biri. Antakya’da kurulan ilkyardım çadırlarında bile tuvalet yok. Çadırların 21. yüzyıla yakışır bir şekilde tuvaleti, elektriği ve ısıtması olmalı.

Yoksulluk, okula gidemeyen çocuklar, depremzedelerin hali… Her şeyin sorumlusu bu kapitalist ülkeler. Türkiye kapitalizmi, Yunan kapitalizmi ya da diğer kapitalist ülkeler, hepsi de boğulan, ateş altında olan, enkaz altında kalan insanların sorumlularıdır. Bunlar neden oluyor sorusuna hem Türk hem Yunan halkları cevap verebilmeli. Yunan ve Türk devletleri işçiler için değil, azınlık olan zenginlere çalıştığı için oluyor.

Yunanistan’da yaşanan büyük bir yangında şu slogan öne çıkmıştı: 'Devrim yolunda kapitalizmi yıkabilmek için sadece halk, halkı kurtarabilir'. Komünistler kendi halklarını ve bütün halkları seviyorlar.

Bir süre önce birçok kişi TKP’yi tanımıyordu. TKP’yi maalesef depremin getirdiği zorluklarda tanıdılar. İnsanların bir tas çorba içebilmesi, bir battaniyeye sarınabilmesi, çocukların giyinebilmesi, ihtiyaç duyulan ilaçların sağlanabilmesi… TKP tüm bunları yapabildi çünkü başka bir düzenin mümkün olduğuna, devrime inanıyor.

Burada büyük bir başarı sergiliyorsunuz. Devlet bir yardım eli bile uzatmazken siz ilk günden beri buradasınız. Bölge halkı bu çabayı desteklemeli. Yunanistan Komünist Partisi hem Türkiye hem Suriye halkı için ilk dakikadan itibaren bu dayanışmanın yanında. Yunanistan’da komünistler her gün biraz daha yardım toplama çabasında. Ekonomik yardımların yanı sıra kan bağışlarında dahi bulunuluyor. Yunanistan’da sendikalar bir dayanışma konseri düzenleyecek. Burada toplanan yardım Türkiye’ye gönderilecek. Yunanistan halkının dayanışması inanılmaz bir seviyede. İki halkın dostluğu gün geçtikçe güçleniyor. ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ diyoruz. Bunu işçiler de söylemeli. Yunanistan Komünist Partisi ve Yunanistan Komünist Gençliği her zaman yanınızda olacak.'

Vehaber Menu