Yunanistan seçimlerinde halkın yüzde 47'si sandığa gitmedi

Yunanistan'da bir ay içinde yapılan ikinci seçimleri yüzde 40.5 ile kazanan muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi (YDP) bugün (26 Haziran Pazartesi) dini törenle and içerek yeniden başbakanlık koltuğuna oturan YDP lideri Kiryakos Miçotakis olmasına rağmen, katılım oranının ancak yüzde 52.8 olması nedeniyle 'seçimlerin asıl galibi sandık başına gitmeyen seçmenlerin yüzde 47 ‘si oldu' yorumlarına neden oldu. YDP’den başka bu seçimleri kazananların arasında parlamentoya girmeyi başaran aşırı milliyetçi 3 parti de var.
Yunanistan seçimlerinde halkın yüzde 47'si sandığa gitmedi
2023-06-26 19:01:19   Güncelleme: 2023-06-26 19:01:19    

'Faşizan ve Neo Nazi' olarak tanınan ve 'suç örgütü oluşturduğu' gerekçesiyle kapatılan aşırı milliyetçi 'Altın Şafak'ın uzantısı olarak kabul edilen 'SPARTİATES' yani 'Ispartalılar' partisi yüzde 4.6 alarak parlamentoya 12 milletvekili gönderdi.

'SPARTİATES' partisinin kurucu liderlerinin ise aslında kapatılan Neo Nazi 'Altın Şafak' suç örgütünün yöneticiliğini yapmakla suçlanan ve 13 yıl hapis cezası hükmü giyen İlias Kasidiaris bulunuyor.
Kasidiaris, aşırı milliyetçi ISPARTLALILAR partisinin parlamentoya girmesini kutlayan Twitter hesabı üzerinden demir parmaklıların önünde, antik Ispartalı miğferi çizili tişörtünü giymiş montajlı fotoğrafını yayınladı..