Yunanistan'da büyük grev!

Yunanistan'da çalışanlar, SYRIZA hükümetinin iş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla bugün greve çıkıyor.
Yunanistan'da büyük grev!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) çağrısıyla yapılacak greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra bakanlıklardaki memurlar, devlet hastanelerinde görevli sağlık emekçileri, eğitim emekçileri, hekimler, eczacılar, gazeteciler, noterler, avukatlar, inşaatçılar, denizciler ve liman işçilerinin katılacak.

"Bu kış hareketli geçecek ve bugün bunun başlangıcı olacak" diyen Kamu Çalışanları Federasyonu Üyesi Grigoris Kalomouris, "Maaşların yüzde 30'u kesilmişken, ücretler zaten bu kadar düşükken ve sosyal güvenlik sistemi çöküşün eşiğindeyken oturup beklememiz düşünülümez" ifadesini kullandı.

Guardian'a konuşan Antikapitalist Sol Birlik Antarsia'dan Petros Constantinou, büyük bir katılım beklediklerini söyledi. Constantinou, "Yukarıdan kreditörlerin, aşağıdan halkın büyük bir baskısıyla karşı karşıya olan bir hükümet var. Öfkemiz sınırsız olacak" dedi.

Yeni vergi kanununa itiraz eden serbest meslek sahiplerinin de destek vereceği belirtilen grev nedeniyle şehir içi sefer yapan otobüs, troleybüs, tramvay, metro ve banliyö trenlerinin çalışmayacağı, gemilerin limanlarda bağlı kalacağı kaydedildi.

Gazetecilerin grevi çerçevesinde saat 06.00'dan itibaren 24 saat süreyle televizyon ve radyo istasyonlarında haber bültenleri yayımlanmayacağı, haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarının yenilenmeyeceği, basın toplantılarının iptal edileceği kaydedildi.

Yazılı basın çalışanlarının grevinin de cuma günü gazete bayilerinin raflarının boş kalmasına yol açacağı açıklandı.

Öte yandan devlet dairelerinde müşteri hizmetlerinde aksamalar olacağı, hastanelerde yalnız acil durum ve güvenlik ekiplerinin görev yapacağı, mahkemelerde duruşmaların erteleneceği belirtildi.

Grev kapsamında ADEDY ve GSEE, Atina'da Klaftmonos Meydanı'nda ortak miting düzenleyeceğini açıkladı. Aynı saatlerde PAME üyelerinin de kent merkezindeki Omonia Meydanı'nda bir gösteri düzenleyeceği belirtildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü