Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, 23 Mart 06:00 (TSİ:07:00) itibarıyla Koronavirüs önlemleri kapsamında ülkede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.
Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı
2020-03-22 20:42:43   Güncelleme: 2020-03-22 20:42:43    

BBC'de yer alan habere göre; Miçotakis, hızla yayılan yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) daha fazla can kaybına yol açmaması için bu kararın alındığını söyledi.

Miçotakis, İtalya'nın durumuna düşmemek, ve 'hangi yaşlının hayatta kalacağı, hangisinin tedavi edilmeyeceği gibi zor seçimler yapmak zorunda kalmadan' halkın evlerinde kalması için çağrıda bulundu.

Miçotakis bu kararı almasına, her türlü çağrılara rağmen, güzel havadan yararlanmak gerekçesiyle parklarda ve deniz kenarında toplananların sayıca artması ve yazlık evlerine gitmek isteyenlerin çoğalması üzerine alındığını söyledi.

Sokağa çıkma yasağından, gıda alışverişi yapacak olanlar, iş yerlerinden alacakları bir belge ile işe gidip gelecek kişiler ve köpeklerini gezdiren kişiler kısıtlı ölçüde muaf tutulacak.

Yunanistan'da Koronavirüs'e yakalananların sayısının 600'ü, ölüm sayısının ise 13’ü aştığı açıklanmıştı.

ALMANYA'DA ETKİNLİKLER YASAKLANDI

Almanya’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

DW'nin haberine göre; aileler, hayat arkadaşlığı, mecburi mesleki gerekçeler, toplu taşıma araçları ya da cenazeler bu yasağın dışında tutuldu.

Uygulama iki hafta süreyle yürürlükte kalacak.

Karar, pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla telekonferans yoluyla yaptığı toplantıda alındı.

Toplantıdan beklenen tüm ülkeyi kapsayan bir sokağa çıkma yasağı kararı ise çıkmadı.

Toplantıda alınan karara göre restoranlar kapalı kalmaya devam edecek. Evlere paket servisleri ise bundan etkilenmeyecek.