Zahit Atam'dan Nihat Doğan'a sert tepki!

Son dönemler eleştiri oklarının hedefi haline gelen ve hakkında davalar açılan Nihat Doğan'a bir tepki de sinema tarihçisi ve yazar Zahit Atam'dan geldi.
Zahit Atam'dan Nihat Doğan'a sert tepki!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bugünlerde yeni kitabının çalışmalarını sürdüren ve Sanatçı, İktidar Özgürlük Paneli'nde sunum yapan Sinema tarihçisi ve yazar Zahit Atam Nihat Doğan'ın 2009 yılında yaptığı "AKP'ye oy vermeyen şerefsizdir" açıklamasını paylaşarak  "Konuşma değil, düpedüz saygısızlık, acı olan bu, pek çok insan için etkin bir şekilde çağrı yapıyor ve kafa bulandırıyor, ama gel gör ki millet ile alay etmek anlamına geliyor bunlar." dedi.

Nihat Doğan, Siirt'te televizyon programında yaptığı o konuşma ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

9 Mart’ ta partimin Beşiktaş ilçe başkan yardımcısı sıfatı ile Siirt ‘teki çalışmalarına katkı sağlamak amacı ile Siirt ‘e gittim.Aynı gün yerel bir televizyonda Siirt belediye başkan adayı ile programa konuk olarak davet edildik.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki : ‘’ Ben Siirt ‘e  sanatçı kimliğimle değil ,aktif bir siyasetçi kimliğimle gittim.Hakkımda bu mesnetsiz açıklamayı yapan CHP Siirt İl Başkanı ‘nın bunu bilmemesini ayıplamadım.Çünkü bu kendisinin halktan ve siyaset gündeminden ne kadar uzak olduğunun bir göstergesidir.Sn. İl başkanı ,benim yapmış olduğum konuşmayı dinlemeden , kulaktan dolma bilgilerle şahsıma ağır ithamlar ve hakaretlerde bulunmuştur.

Şöyle ki : ‘’ Şerefiniz varsa Ak Parti ye oy vereceksiniz ‘’ ifadesini kullanmış olduğumu iddia edip, bununla da yetinmeyip , ‘’ gitsin İstanbul daki şerefini temizlesin’’ diyerek  şahsıma hakaret etmiştir. Yayın bandı izlendiğinde böyle bir konuşma yapmadığım görülecektir.
Siirt halkına böyle bir ifade kullanmam akıl kavramlarıyla dahi ifade edilemez.Çünkü Siirt halkı, Tayyip Erdoğan ‘ ın bir şiir okudu diye ceza evine atılması ile demokrasi tarihine düşülen kara lekeyi yine Siirt ‘ten  Başbakan yaparak , yiğidi düştüğü yerden kaldırmış ve demokrasi tarihine  adını altın harflerle  ‘’namuslu ,onurlu,şerefli ve kahraman  Siirt halkı olarak ‘’ yazdırmıştır.

Sn. İl başkanı ‘’ Nihat Doğan çok şerefliyse ,gitsin şerefini temizlesin ‘’ beyanına açıklık getirmesini ,temizlenmeyen şerefimin ne olduğunu hem şahsım hem de kamuoyu merak etmektedir.Tüm kamuoyu da bilmektedir ki ; Nihat Doğan bu güne kadar ilkeleri ve şerefi için yaşamıştır.Şerefine laf edecek insanın öncelikle kendisine bakmasını ve sorgulamasını isterim.

Seçimde hiçbir varlık gösteremeyeceğini anlayanlar ,kendi liderini dahi Siirt ‘e getiremeyenler ,liderleri tarafından kaale dahi alınmayanlar , Ak Parti ‘nin Siirt ‘te seçimi kazanacağını anlayınca bazı şer odaklarıyla harekete geçerek bunun önünü kesmek istemektedirler.Siirt halkı bunlara pirim vermeyecektir.

Siirt ‘in ve Siirt halkının şerefi ,şerefimdir.Bu yanlış beyanlarla kamuoyuna açıklama yapan , hem şahsıma hem mensubu olduğum partime hem de Siirt halkına ağır ithamlarda bulunan,  hakaret eden İl başkanı hakkında gerekli yasal işlemlerde bulunacağımı kamuoyu ile paylaşmak isterim .