ZATEN YARGILANACAKLAR, BU İŞTEN KAÇIŞ YOK!

'Milletvekilliği bittiği anda gene yargılanacak. Bu işten kaçış yok. Şimdi yargılan.'
Zaten yargılanacaklar, bu işten kaçış yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

 A Haber'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'lilerin er ya da geç yargılanacağını söyledi. 

“En fazla bölücü terör örgütünün desteğindeki partinin fezlekesi (var). Burada mesele yargının gönderdiği dosyaların Meclis raflarında bekletilmesi değil, burada dursun diye değil. Yargı da süreci başlatacak. Referandum yakalanabilirse tümünün yargılanması mümkün olacak. Nihai kararı yargı verecek.” diyen Erdoğan vekillik dönemi bittiğinde zaten yargılanacaklarını söyleyerek şöyle devam etti “Bir taraftan diyorlar ki ‘Hodri meydan.’ O zaman açın önünü, gitsin yargıya, hepsi yargılansın. Burada kaçmanın bir anlamı var mı? Yok. Çünkü bugün yargılanmasan yarın zaten yargılanacaksın. Ne zaman? Milletvekilliği bittiği anda gene yargılanacak. Bu işten kaçış yok. Şimdi yargılan. TBMM’nin başına dert olmayın. Meclis de ayağındaki prangalarından kurtulur.”

Cumhurbaşkanı, ilk turda ‘Evet’ diyen milletvekillerine de teşekkür ederek, “Bu Meclis’in bu sınavı vereceğine inanıyorum” dedi.

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin akıbeti bugün belli olacak. Salı günü yapılan ilk turda, teklifin Meclis’te görüşülmesi 348, 1’inci maddesi 350, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti. Sonuçlar, dokunulmazlıkların kaldırılmasının referanduma götürülme ihtimalini güçlendirmişti.