Zelenskiy: 137 askerimiz öldü, 316'sı ise yaralandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ülkenin savunulmasında yalnız bırakıldığını ve Batı'nın sadece destek açıklaması yaptığını ifade etti. 'İlk belirlemelere göre maalesef bugün 10'u subay olmak üzere 137 kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik' diyen Zelenskiy, 316 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Zelenskiy: 137 askerimiz öldü, 316'sı ise yaralandı
2022-02-25 02:57:37   Güncelleme: 2022-02-25 03:03:56    

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin tarafsızlık statüsü hakkında Rusya'yla müzakere yapmaktan korkmadığını söyledi.
Ülkesinde genel seferberlik ilan eden Zelenskiy'in imzasıyla bu gece yarısından itibaren yürürlüğe giren kararnamede, 'Bu karar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı nedeniyle ve devletin güvenliğinin sağlanması, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ve diğer askeri oluşumların muharebeye ve seferberliğe hazırlığının desteklenmesi amacıyla alındı' ifadelerine yer verildi.
 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık ölümcül savunma silahı sağlamak istiyoruz

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık ölümcül savunma silahı sağlamak istediklerini açıkladı.

Pelosi, San Francisco'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Ukrayna'yla yapmakta olduğumuz şey, insanlara yardım edebilmek için insani yardıma ve kendi savaşlarını verebilmeleri için 600 milyon dolarlık ölümcül savunma silahlarına sahip olduğumuzdan emin olmak' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü