Zeynep Bastık sanat etkinliklerinin iptal edilmesine tepki gösterdi

Şarkıcı Zeynep Bastık, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle, '3 günlük milli yas' ilan edilmesinin ardından sanat etkinliklerinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Bastık sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ''Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk şey konser iptalleri mi olmalı?'' dedi.
Zeynep Bastık sanat etkinliklerinin iptal edilmesine tepki gösterdi
2023-10-20 01:01:41   Güncelleme: 2023-10-20 01:01:41    

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısının ardından Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle, '3 günlük milli yas' ilan edildi. Yas ilanı nedeniyle ülke genelinde birçok kültür sanat etkinliği iptal edildi. Şarkıcı Zeynep Bastık da milli yas nedeniyle 20 Ekim'deki Harbiye Açıkhava Sahnesi'ndeki konserinin ertelendiğini duyurdu. Ardından bu duruma sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. 

Yaşananlardan dolayı son derece üzgün olduğunu belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri yer verdi:

'Hepimiz yaşanan savaştan, yiten canlardan son derece üzgünüz, korkunç görüntülerin etkisindeyiz. Ve fakat bizim de herkes gibi bir mesleğimiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir işimiz var. Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk ve tek şey, konserlerin, tiyatro oyunlarının tüm sanat aktivitelerinin, yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerinin iptal edilmesi mi olmalı?

Kocaman bir sektörüz. Binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ciddiyetle yürütülen, nice zorluklara rağmen varlık göstermeye çalışan sanatçılar ve emekçilerle dolu büyük bir sektörüz. Tıpkı diğer sektördeki insanlar gibi bizim de sorumluluklarımı, ailemiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir yaşantımız var. Bir karar alınacaksa buna saygı duyuyoruz. Zaten gayriresmi şekilde günlerdir yastayız. Sadece neden acıyı paylaşmak demek binlerce insanın işlerinin durdurulması mesleğini icra edememesi demek, bunu anlamak istiyorum, anlayamıyorum.'