Zeyrek: Adalet beklediğimiz yargının gözümüzün önünde siyasi iktidarın 'rövanş' tahtasına dönüşmesi çok acı!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, 28 Şubat Davası sanıklarından emekli General Vural Avar’ın Sincan Cezaevi'nde yaşamını yitirmesi üzerinden 'adalet sistemini' eleştirdi.
Zeyrek: Adalet beklediğimiz yargının gözümüzün önünde siyasi iktidarın
2022-12-21 11:23:53   Güncelleme: 2022-12-21 11:23:53    

'Avar'ın (ve yaşları 74 ile 90 arasında değişen 10 emekli askerin) sağlık sorunlarına rağmen cezaevinde tutulması, ne yazık ki hukuk devletinin değil ‘rövanş’ zihniyetinin eseriydi' diyen Zeyrek, Gezi Davası kapsamına Osman Kavala ve diğer tutuklular ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bütün çağrılarına rağmen hala cezaevinde tutulmasını hatırlattı. Zeyrek, 'Adalet beklediğimiz yargının gözümüzün önünde siyasi iktidarın ‘rövanş’ tahtasına dönüşmesi gerçekten çok acı' dedi.

Zeyrek, 'Aynı zamanda devletin temeli de olan yargı, modern demokrasilerde insan hak ve özgürlüklerini yaşatan en önemli güçtür ve tamamen bağımsız olmalıdır. Yargı mensupları bu bilinçle hareket etmedikçe ‘adalet’ kavramı ne yazık ki ülkedeki sorunlar listesinde en üst sıralarda kalmaya devam edecektir' diye yazdı.