Zeytinburnu'nda motosikletli saldırganlar bir giyim mağazasını kurşunladı: 1 ölü 1 yaralı

İstanbul Zeytinburnu’nda bir giyim mağazası motosikletli 2 kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Mağaza sahibi ağır yaralanırken yeğeni kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Zeytinburnu'nda motosikletli saldırganlar bir giyim mağazasını kurşunladı: 1 ölü 1 yaralı
2023-09-20 13:46:39   Güncelleme: 2023-09-20 13:46:39     ©DHA

Zeytinburnu Beştelsiz mahallesinde akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, motosikletli iki saldırgan Yusuf Yaşar'ın sahibi olduğu giyim mağazasına silahlı saldırıda bulundu. Saldırının neden ve kimler tarafından gerçekleştirildiği bilinmezken kurşun yağdıran kasklı saldırganlar motosikletleriyle olay yerini terk etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri de dükkan sahibi Yusuf Yaşar ve yeğeni Nuri Yaşar’a ilk müdahalede bulunduktan sonra hastaneye kaldırdı. Nuri Yaşar hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yusuf Yaşar’ın tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi. Polis, motosikletli saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Saldırının gerçekleştiği mağazanın dükkan komşusu olan Ali Karayıldız, 'Olayın iç yüzünü bilmiyorum. İki el silah sesi geldi. Ben kurusıkı sıktılar zannettim. Yusuf arkadaşımız kapıdaydı, ayakta. Döndü baktı, bende içeride oturuyordum. Vuranları görmedim tabi ki. Diğer arkadaş düştü. Peşinden 5-6 el daha silah sesi geldi. Diğer arkadaş düştü, Yusuf’un düştüğünü görmedim. Dışarı çıktığımızda motosiklet geçmişti, sokağın başındaydı. Ben motosikleti görmedim, iki kişilermiş. Olayı bilmiyorum yani geçmişleri var mı, yok mu bilmiyorum. Biri vefat etti' dedi.

Aynı sokakta dükkanı bulunan Siraç Şimşek ise, 'Biz burada komşuyuz, esnafız. Burada oturuyorduk. Birden silah sesleri durduk, o şekilde gördük. Ondan sonra orada iki arkadaş yerde yatıyordu. İki kişi motorla geçiyorlardı. Silah seslerini duyduk, geldik. 2 kişi yerdeydi. Nedenini bilmiyoruz. Kendisi ‘Herhangi bir sorunumuz yok’ dediler. Saldırganlar kasklıydı, hiçbir yerleri görülmüyordu. Silah sıktıktan sonra zaten kendileri kaçtı' İfadelerini kullandı.