Ziflioğlu: Sivil polis dış görünüşümle yargıladı, sorguya çekti; ahlak polisi gibiydi, onurum kırıldı

Arkadaşı ile arabayla seyahat ederken sivil polisler tarafından dış görünüşünden dolayı durdurulduğunu ve sorgulandığını söyleyen Gazeteci-Yazar Vercihan Ziflioğlu, 'İsmime inanmadı; sanki bir ahlak polisi gibiydi, bir kadın olarak onur kırıcı bir hareketti' dedi.
Ziflioğlu: Sivil polis dış görünüşümle yargıladı, sorguya çekti; ahlak polisi gibiydi, onurum kırıldı
2022-06-16 19:00:00   Güncelleme: 2022-06-16 19:00:00    

Dün sabah 10.30 sıralarında Maçka Parkı girişinde araba ile arkadaşıyla seyahat ederken sivil polisler tarafından durdurulan Vercihan Ziflioğlu, fiziksel özelliklerinden dolayı polisten gördüğü muamelenin onur kırıcı olduğunu söyledi. Aracı süren arkadaşının 'korsan taksi' olmadığı, tüm belgeleri göstermelerine rağmen araçtan çıkarıldığını ve 15 dakika boyunca sorgulandığını söyleyen Ziflioğlu, 'Benim de kimliğimi aldılar, araçtan dışarı çıktım. İsmime inanmadı sanki bir ahlak polisi gibiydi, bir kadın olarak onur kırıcı bir hareketti' diye konuştu.

Vatandaşlık numarasıyla isminin sorgulanmasını isteyen Ziflioğlu, polisin 'Ne iş yapıyorsunuz?' sorusuna gazeteci olduğunu söyleyerek basın kartını gösterdi. Sivil polislerin tekrar 'Nereye gidiyorsunuz?' sorusuna detaylı cevap vermek zorunda kaldığını ifade eden Ziflioğlu, T24'e konuştu:

'Büyük ihtimal beni yabancı sandı, gerçek adımı sordu. T.C numaram ile sorgulayabilirsiniz dedim. Bana nereye gidiyorsunuz dediler, nereye gittiğimi detaylı detaylı açıklamak zorunda kaldım, çok şaşırdım. kimin bu türden sorular sormaya hakkı var. Bir suçumuz olsa sorun yok. Ancak diğer araçlar gitti, sadece bizimle 20 dakikadan fazla ilgilendiler, sorguladılar.'

Gazeteci olduğunu söyledikten sonra biraz daha tedirgin olduğunu söyleyen Ziflioğlu; 'Basın kartımı gördü, daha sonra daha dikkatli baktı, daha ürktüm, ardından gidebilirsiniz dedi.' diye konuştu

Kendisine yapılan uygulamadan rahatsız olduğunu söyleyen Ziflioğlu; 'Kimsenin fiziksel özelliklerinden dolayı bu muameleyi görmesi doğru değil, kadın olarak onurum kırıldı. Acıtıcı bir uygulama' dedi.

Vehaber Menu