Ziya Selçuk'un yerine atanan Mahmut Özer kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) istifa eden Ziya Selçuk yerine atadığı, eski bakan yardımcısı Mahmut Özer görevi devraldı.
Ziya Selçuk'un yerine atanan Mahmut Özer kimdir?
2021-08-07 12:51:21   Güncelleme: 2021-08-07 12:51:21     BBC

MEB'de düzenlenen törende konuşan Mahmut Özer, pandemi nedeniyle bir dönem kapalı tutulan okulların Eylül ayında açılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Özer, 'İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır' dedi.

Yüz yüze eğitime geçmek için koronavirüs vakalarının sıfırlanmasını bekleyemeyeceklerini söyleyen Özer, 'Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur' diye konuştu.

Eğitim uzmanları ve velilerden bazıları, okulların yeni eğitim-öğretim yılında açılmayacağından endişeliydi.

Mahmut Özer kimdir?

Mahmut Özer, eski ÖSYM Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi'nin eski rektörü.

Özer, Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanmıştı.

Bu görevi devralmadan önce ise 2017-2018 arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Özer'in yerine Eylül 2018'te Prof. Dr. Halis Aygün, ÖSYM başkanı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs döneminde eğitim ve öğretim sistemiyle ilgili alınan önlemler ve pandeminin yönetilmesi açısından eleştirilmişti.

Diğer yandan MEB uzun zamandır atamayı bekleyen öğretmenler sorununa bir çare bulamaması yüzünden de eğitim fakültesi mezunu gençler ve sendika temsilcileri tarafından eleştirilmekteydi.

Özer, 2010'da rektör oldu

5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1992-1994 arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı'nda elektronik mühendisi olarak görev yaptı.

Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı'nda tamamladı.

Gazi Osmanpaşa Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Özer, 28 Kasım 2010 ve 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin rektörü oldu.

Özer ayrıca, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği, Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanlığı gibi görevler de üstlendi.

Ziya Selçuk, vakıf üniversitelerinde görevler üstlenmişti

1961 yılında Ankara'da doğan Ziya Selçuk ise lise öğrenimi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı.

Ziya Selçuk, psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanlarında Ankara Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi'nde doktora derecesi aldı.

Selçuk, yükseköğretim kurumlarında uzun yıllar öğretim üyeliği ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

Ayrıca MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü ve bazı vakıf üniversitelerinde mütevelli heyeti başkanlığı ve üyeliği yaptı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü