ABD Gizli Servis Başkanı: ‘Ajanlarımın alkol sorunu var!

ABD Gizli Servis Başkanı Joseph Clancy, ajanlarıyla ilgili son dönemde artan disiplin sorunlarına ilişkin verdiği ifadede 'Ajanlarım stresle başa çıkmak için alkole başvuruyor' dedi.
ABD Gizli Servis Başkanı: ‘Ajanlarımın alkol sorunu var!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD Gizli Servisi’nin başındaki isim Joseph Clancy’nin başı disiplin sorunlarıyla dertte. 4 Mart’ta Gizli Servis’in iki kıdemli ajanının arabayla Beyaz Saray’ın önündeki bariyerlere çarpmasından sonra alkollü olduklarının tespiti ve son dönemde Gizli Servis’e bağlı ajanların disiplin sorunlarıyla ilgili Temsilciler Meclisi Ödenekler Alt Komitesi’ne ifade veren Clancy, ajanlarının alkol sorunu olduğunu söyledi.

ONLARA YARDIM ETMELİYİZ’

Komite önünde “Teşkilatımızda stresle başa çıkamama sonucu alkol kullanımı sorunu var” diyen Clancy ifadesini, “Alkolü stresle başa çıkmanın bir yolu olarak gören bu insanların bir bölümüne yardımcı olmamız gerekiyor” diye sürdürdü.

Geçtiğimiz ay Gizli Servis Başkanlığına atanan Clancy, 4 Mart’ta gerçekleşen skandaldan beş gün sonra haberdar olduğunu da itiraf etti. Clancy, “Bu konuda hemen bilgilendirilmem gerekirdi. Bu konuyu takip ediyoruz ve gerekenleri yapacağız” diye konuştu.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

ABD Başkanı’nı korumakla görevli olan Gizli Servis’teki skandalların ardı arkası kesilmiyor. 4 Mart’ta sarhoş ajanların Beyaz Saray bariyerine çarpmasından önce de bıçaklı bir kişi Beyaz Saray içerisine girdikten sonra yakalanabilmişti.

Temsilciler Meclisi Alt Komitesi’nde yapılan soruşturmada Komite Başkanı Hal Rogers, Beyaz Saray’da yaşanan son olayla ilgili “Ne yazık ki bu uzun süredir içki, alemler ve görevi ihmalle süregiden bir dizgenin son perdesi” dedi ve “Bu şekilde teşkilat yönetemezsiniz” sözleriyle Clancy’ye çıkıştı.

Komite Üyesi Nita Lowey ise durumu bir “çöküş” olarak niteleyerek, Clancy’yi ajanlarını alkol problemi nedeniyle kovmadığı için eleştirdi. Lowey’in “Bırakın başka iş bulsunlar” sözlerine Clancy, “Canım istediğinde insanları kovma yetkim yok” cevabını verdi.

1,9 MİLYAR DOLAR BÜTÇE AYRILDI

ABD doları ve Hazine tarafından çıkartılan kıymetli kağıtlara ilişkin kalpazanlık suçlarını soruşturmaktan ve Başkan, Başkan Yardımcısı gibi devlet görevlilerinin korunmasından sorumlu olan Gizli Servis’e 2016 bütçesinden 1,9 milyar dolar pay ayrıldı. 2016’da Başkanlık seçimleri yapılacağı gerekçesiyle teşkilatın bütçesinde bir yıl öncesine göre 273 milyon dolar artış yapılmış oldu.

Clancy, Alt Komite’ye verdiği ifadede teşkilatının, Marylan’de Beyaz Saray’ın bire bir maketinin yapılması için 8 milyon dolar aradığını, maketin ajanlarının “daha gerçekçi bir ortamda senaryo bazlı eğitimler almasını” sağlayacağını söyledi.

Sol

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü