Ağlatan canlı bomba şakası tepki gördü!

Suudi Arabistan'da çekilen bir canlı bomba 'şakası' tepki gördü.
Ağlatan canlı bomba şakası tepki gördü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Suudi Arabistan'da çekilen canlı bomba şakası videosu tepki gördü. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, klip, sakallı, geleneksel Suudi erkek kıyafeti içinde bir taksi sürücüsünün kameraya bakarak, "Şimdi bir kurban bulacağız" demesiyle başlıyor. Daha sonra gizli bir kamerayla çekilen kısma geçiliyor. Taksiye bir genç biniyor ve sürücüyle merhabalaşıyorlar. Ama yolculuk kısa süre sonra ürkütücü bir hal almaya başlıyor.

"Hiç cihadı düşündün mü?" diye soruyor sürücü. Ve sonra entarisini açarak, korku içindeki yolcuya, üzerindeki intihar kemerine benzeyen teçhizatı gösteriyor. Ölümle yüz yüze geldiğini sanarak şok olan genç yolcu ağlıyor ve yalvarıyor. Sonunda, sürücü yolcuya gizli kameraları göstererek, "Sakin ol" diyor, "Bu bir şakaydı. Terörizmin nasıl bir şey olduğunu göstermek için şaka yaptık."

 

POLİSİ ARADILAR

"Şaka" devam ediyor. Bir başka genç yolcu öleceğini zannederek kendisini hareket halindeki arabadan atıyor. Sonraki hareketlerinden yaralanmadığı anlaşılıyor ama "şakacılar" kendisine durumu açıklarken yüzündeki şok ifadesi görülüyor. Onbinlerce kez izlenen toplam üç dakikalık videonun son sahnesinde bu kez iki kişi olan yolcular şoförü durdurmak için üzerine atlayıp boğuşmaya başlıyorlar. Kendilerine "şaka" açıklanmadan önce birisi polisi aramayı bile başarıyor.

ÖFKELİ TEPKİLER

Videonun orijinali, Suudi YouTube şakaları grubu Tube Up'ın logosunu taşıyor ama internette birçok farklı versiyonu da dolaşıyor. BBC yorumlarını almak için bu grupla temas kurdu ama henüz bir yanıt alamadı.

Videoya internette öfkeli tepkiler geliyor. Örneğin biri, "Bir düşünün ya genç yolcunun bir kalp rahatsızlığı olsaydı?" diyor, bir diğeri ise, "Dini aşırılığın ölümlere yol açmasının neresi komik?" diye sormuş.

Buna karşılık az sayıda olumlu yorum da gelmiş. Bir kullanıcı, "İnsanları bu şekilde korkutmak yanlış ama belki de beyni yıkanmış gençlerin terörizmin nasıl bir şey olduğunu anlamasına yardımcı olabilir" diyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü